Проекти

Начало на кампания "Живо наследство 2008"

За съхраняване и развитие на материалната и духовната култура на България

Начало на кампания "Живо наследство 2008"


◊ СЪБИТИЕТО

На 14 май 2008 година, с открит урок по медникарство, в град Симитли започна кампанията “Живо наследство 2008” на Фондация “Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ).

Кампанията се провежда за втора поредна година в рамките на програмата “Печелиш и помагаш”, осъществена с финансовата подкрепа на българския букмейкър “Еврофутбол”.

Кампанията “Живо наследство” включва различни проекти, които възстановяват фолклорното и културно богатство на България по един интересен и нетрадиционен начин.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОГРАМАТА

Основен акцент в проектите е привличането на млади хора в развитието на традициите и националното ни съзнание.

Цел на инициативата е да се привлече вниманието на обществеността по въпросите за съхраняването и развитието на материалната и духовната култура на България.
 
През 2008 година по програмата се подкрепят 15 местни инициативи в градовете София, Провадия, Шумен, Кюстендил, Оряхово, Ловеч, Брегово, Симитли, Кресна, Хасково, Бургас, Смолян и селата Дългач, Гарван и Калояново.

Всеки един от проектите ще направи официално представяне в своето населено място чрез организирано мероприятие със свободен достъп за желаещите граждани. Кампанията ще продължи три месеца. Подробности за датите и местата се публикуват на сайта на ФРГИ текущо в календара на събитията.

• Кампанията ще приключи с провеждането на фестивал “Живо наследство 2008”, организиран с партньорството на Столична община, който ще се състои на 22 юни 2008 година в Южния парк.


. Лице за контакт: Галина Георгиева - Връзки с обществеността, ФРГИ
954 98 47
ggeorgieva@wcif-bg.org

Автор:
Галина Георгиева
Публикация:
16.05.2008 г. 12:53
Посетено:
1146
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/5883-nachalo-na-kampaniya-zhivo-nasledstvo-2008