Проекти

Представяне на "Български куриер"

Част от проекта "Le Courrier des Balkans"

◊ СЪБИТИЕТО

На 15 Февруари 2008 от 18 ч.
в сградата на Френския културен институт
ще се състои представяне на проекта "Български куриер" -
самостоятелната интернет страница, посветена на България.

От 1998 г. насам "Le Courrier des Balkans" (Балкански куриер) е електронното издание на френски език, което предоставя информация и анализи от демократичната преса на Балканите.

След вече десет успешни години от своето начало, Балкански куриер представя самостоятелна интернет страница, посветена на България.


◊ ЗА ПРОЕКТА

"Български куриер" има за цел:

• Всеки ден да представя на френски език последните новини, свързани с българския политически, икономически и културен живот, разделяйки ги по категории (Европейки съюз, малцинства, вътрешни работи, театър, фотография, кино и др.). Документите ще бъдат статии, анализи, интервюта, преведени от български на френски език. Всичко това ще бъде на разположение на интернет адрес:
http://balkans.courriers.info/pays.php3?nompays=bulgarie)

• Да бъде организатор или партньор по проекти като конференции, фестивали или срещи, отнасящи се до политическата, икономическата и други сфери на българската съвременност.

• „Български куриер” желае да насочи разпространението на информация към новите средства за интернет комуникация като блогове, IT радия и др., какъвто е случаят с лансирания от „Балкански куриер” в Париж проект „Балканофония, франкофонското радио на Балканите”.

Засега екипът на „Български куриер” е съставен от девет души – преводачи, редактори, кореспонденти и фотографи.

Автор:
Мария Конакчиева
Публикация:
15.02.2008 г. 17:28
Посетено:
890
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/5322-predstavyane-na-balgarski-kurier