Проекти

Moving Movies – виж града като филмов екран

Трансформация на публичното градско пространство във филмова арт зона

◊ СЪБИТИЕТО

Moving Movies – виж града като филмов екран

Първата разходка ще бъде във Варна – 30.11.2007,  от 17.30, с начално място Куклен театър

• Втората ще обиколи София на 01.12.2007, от 18.00, с начално място Художествената галерия. По-късно, в “Дом на Киното”, от 21.00,  филмовото пътешествие ще продължи с премиера на филмите на Бидон филм. Преди това подгрята от музикалното изпълнение на духов оркестър.

• Финалната разходка ще бъде в Пловдив, на 07.12.2007, от 18.00, с начално място Градската галерия.



◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА


Понякога сградите могат да говорят, да плачат или да се смеят. Този феномен ще се случи реално - в реално време - в три напълно реални български града – Варна, София и Пловдив.

Целта на проекта Moving Movies е да трансформира публичното градско пространство във филмова арт зона. С помощта на мобилна техника, на няколко места из тези градове, върху празни стени на сгради ще бъдат прожектирани избрани късометражни - български, немски и интернационални - филми. По този начин невидимите градски пространства ще се превърнат във видими филмови платна.

Всяка една от прожекциите в трите града има своята стартова точка и определен маршрут, който ще освети любимия град по един по-различен начин. Така всеки би могъл да хвърли един поглед, да поостане за кратко или по-дълго или да се присъедини към проектора за една цветна разходка из града.
Автор:
Яна Върбанова
Публикация:
29.11.2007 г. 17:18
Етикети:
Посетено:
777
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/4978-moving-movies-vizh-grada-kato-filmov-ekran