Проекти

Министерството на културата обяви сесии за финансова подкрепа на творчески проекти

Tеатрална дейност, музикално и танцово изкуство

◊ СЪБИТИЕТО

Министерството на културата обяви сесии за финансова подкрепа на творчески проекти в областта на театралната дейност и на музикалното и танцовото изкуство.

• Сесията за финансиране на проекти за театрална дейност e в направление “Разпространение на театрални спектакли на територията на страната”.

• Подкрепата се определя чрез конкурс по документи, в който могат да участват юридически лица, независимо от техния статут, регистрирани в Информационния регистър на културните организации в МК и в регистъра на лицата, осъществяващи професионална дейност в областта на театъра, който се води от Дирекция “Театър, вариететно и цирково изкуство”.  

• Сесията за финансова подкрепа на творчески проекти в областта на музикалното и танцовото изкуство е в следните направления:
. професионално изпълнителско изкуство и школувано хорово пеене;
. професионално танцово изкуство и музикално творчество.

• Приоритет на сесията са “Детски и младежки програми и музикално-образователни проекти”.
Подкрепата се определя чрез конкурс по документи, в който могат да участват юридически лица, осъществяващи професионална дейност в областта на музикалното и танцово изкуство, вписани в Регистъра на дирекция "Музика и танц".
        
Повече информация за сесиите за финансова подкрепа може да бъде намерена на адреси:
http://www.mc.government.bg/contestsc.php?c=282
и
http://www.mc.government.bg/contestsc.php?c=281

                          
Автор:
МК
Публикация:
05.09.2007 г. 18:19
Посетено:
881
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/4424-ministerstvoto-na-kulturata-obyavi-sesii-za-finansova-podkrepa-na-tvorcheski-proekti