Проекти

Министерството на културата отпусна средства за български библиотеки

Програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност”

◊ СЪБИТИЕТО

Министерството на културата отпусна 1 023 499 лева за 687 български библиотеки. Парите са за одобрените проекти от приключилата първа конкурсна сесия за финансова подкрепа на библиотеките за обновяване на фондовете им с книги и други информационни източници по програмата „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност”.
        
За конкурсната сесия в Министерството на културата постъпиха 740 проекта, от които експертна комисия с председател заместник-министърът на културата Надежда Захариева одобри 687 на обща стойност 1 023 499 лв. Решението на комисията бе утвърдено със Заповед на министъра на културата № РД 09-531/08.08.07 г.
        

◊ ОЩЕ

През месец септември предстои обявяването на втората конкурсна сесия по програмата „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност”. За нея в Министерство на културата са осигурени още близо 1 милион лева. Кандидатстването е на конкурсен принцип, чрез подготовка и защита на проекти, изготвени по утвърдени от министъра на културата правила.

Основната цел на програмата е да активизира интереса към книгата и четенето и да съдейства за развитието на библиотеките като центрове на духовност, придобиване на знания и информация.        

Автор:
MK
Публикация:
08.08.2007 г. 15:32
Посетено:
1245
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/4370-ministerstvoto-na-kulturata-otpusna-sredstva-za-balgarski-biblioteki