Проекти

Асоциация „Българска книга“ и Община Варна с ангажимент за дългосрочно партньорство в областта на културата

Дългогодишните контакти с гражданите на Варна са показателни за потенциала на този град да бъде не само морска, но и културна столиц

Асоциация „Българска книга“ и Община Варна с ангажимент за дългосрочно партньорство в областта на културата

Асоциация „Българска книга“ и Община Варна с ангажимент за дългосрочно партньорство в областта на културата

 По време на работна среща между представители на издателствата, членове на Асоциация „Българска книга“ и ръководството на Община Варна бе обсъдена възможността за дългосрочно партньорство в областта на културата и литературата. 

Асоциация „Българска книга“ изразява своята огромна благодарност към  ръководството  на Община Варна за топлото посрещане и ясната заявка за партньорство от страна на кмета г-н Благомир Коцев и зам.-кмета по направление „Култура и духовно развитие“, „Образование и младежки дейности“ и „Спорт“ г-н Павел Попов. 

В рамките на срещата се очертаха хоризонти за осъществяването на Фестивал на книгата във Варна, както и връчването на Литературна награда „Варна“. Бе обсъдено и сътрудничеството в реализирането на националните кампании на Асоциация „Българска книга“ -  "Походът на книгите"  и на Българската библиотечно-информационна асоциация -  "Маратон на четенето“. От Община Варна заявиха готовност за реализиране на тези и други  културни и образователни инициативи с цел развитие и подобряване на културния живот на морската столица.

За АБК е изключително важно да бъдат развивани възможностите за обогатяване на литературния живот, създаване на устойчиви събития, свързани с книги и литература в морската ни столица. Тези срещи с ръководството на града ни дават увереност, че ще се задълбочи ползотворното ни партньорство с Община Варна в името на варненци и гостите на града.

Дългогодишните контакти с гражданите на Варна са показателни за потенциала на този град да бъде не само морска, но и културна столица. Асоциация „Българска книга“ с радост ще се включи в този процес с опита и идеите, които има в областта на развитието на културата и книжовността. 

Асоциация „Българска книга“ благодари за сърдечното посрещане и съвместната работа по време на „Алеята на книгата“ -  Варна.

На този ден поздравяваме Варна и всички нейни жители и гости с празника на града и пожелаваме утвърждаването ѝ като културен център на цяла Североизточна България.

Автор:
Асоциация "Българска книга"
Публикация:
15.08.2024 г. 17:53
Етикети:
проектОбщина ВарнаАсоциация "Българска книга"
дългосрочно партньорство в областта на културата
ангажимент
Посетено:
196
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/39666-asotsiatsiya-balgarska-kniga-i-obshtina-varna-s-angazhiment-za-dalgosrochno-partnyorstvo-v-oblastta-na-kulturata