Проекти

"Вижте": първите анимирани новини от деца за деца

Новините на детски език от Книговище оживяват във видеоклипове, създадени от талантливи млади автори

Новините от детската медия „Вижте“ вече имат своя видео интерпретация!

Кратките и много забавни клипове са създадени от деца – талантливите Никола и Виктория Коеви (12 г. и 18 г.) – горещи почитатели на Книговище. И нещо още по-невероятно – те са направени с анимирани елементи от Lego. 

Продукцията, в която децата креативно пресъздават значими теми и понятия от детската медия „Вижте“, е уникална и единствена по рода си у нас и дори в света.

Сюжетите от статиите на „Вижте“ оживяват и са интерпретирани с много хумор и въображение. Клиповете са по сценарий на децата, снимани и озвучени от тях. Те са едновременно забавни, смешни, интересни, но и със смисъл и послание. 

Водеща тема в първата серия клипове е медийната грамотност и фалшивите новини. Замесени са и герои от класически детски книги като Снежанка и седемте джуджета, Баба Цоцолана, Малкия Никола, Хари Потър...Във видеата познатите персонажи присъстват пълноценно със своите оригинални художествени характери - това не би било възможно без четящия човек зад тях. 

Тази невероятна продукция на Fire Films, както Никола и Вики кръстиха своето студио, доказва ефекта „Книговище“ – платформата изгражда умни, будни, мислещи и творящи деца, които имат своя оригинална рефлексия върху новините и важните актуални теми. 

Видеоклиповете са възможност децата да открият качествено и смислено съдържание в любимия им канал Tiktok и да се забавляват, докато научават нови неща.

Клипчетата могат да се гледат в youtube и в тикток канала на Книговище 

Прочетете интервюто с Никола и Виктория тук https://www.knigovishte.bg/article/zapoznayte-se-s-viki-i-nikola-koito-sazdavat-detskite-video-novini-na-vizhte%E2%80%9C

 

За Книговище:

Образователна платформа с 5500+ въпросника по учебни материали, приказки, енциклопедии, романи и детски новини.

Дом на първата българска медия с новини за деца – „Вижте“, която разказва за събитията в България и по света на език, интересен и разбираем за децата.

Пространство за учене чрез игра, достъпен инструмент за насърчаване на любознателност, на удоволствието от четенето и четенето с разбиране.

 .............

За контакти:

press@knigovishte.bg

Искра Джанабетска - 0887314742
Антоанета Баева – 0888 935 963

 

 

Автор:
Екип на Книговище
Публикация:
09.08.2024 г. 10:28
Етикети:
"Книговище"Образователна платформа
анимирани новини
детска медия „Вижте“
Посетено:
203
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/39622-vizhte-parvite-animirani-novini-ot-detsa-za-detsa