Проекти

Създай своя балкански герой: PICTOPLASMA кани артисти от цял свят за участие в изложбата Imagine Balkans

Отворена покана за артисти, художници, илюстратори и аниматори, които са вдъхновени от темата за Балканите

Създай своя балкански герой: PICTOPLASMA кани артисти от цял свят за участие в изложбата Imagine Balkans

◊ ПОКАНА

Основаният и провеждащ се ежегодно в Берлин фестивал за дизайн на персонажи PICTOPLASMA отново се завръща в България с изданието PICTOPLASMA x Balkans, което ще се проведе между 6 и 8 септември във Варна. Тази година фестивалът  излиза от пределите на страната ни и ще представи най-талантливите водещи имена от света на дизайна на персонажи от Балканите. 

Специален акцент в програмата ще бъде изложбата Imagine Balkans. В нея са поканени художници, илюстратори, аниматори и съвременни артисти от цял свят, които да се включат в особено любопитната, обединяваща (и разединяваща) тема, а именно - какво за нас са Балканите, как си ги представяме, фантазираме, сънуваме, мечтаем, критикуваме, желаем. 

Питаме артистите как те виждат Балканите: дали това са вековните традиции на фолклора, храната, музиката, суеверията, митовете и легендите, “балканските страсти” или пък точно обратното - това са места, които отдавна са се трансформирали в нещо друго през модерни влияния и лайфстайл. А защо не и хибридна смесица от двете?

Очакваме нестандартни, свежи и наистина пъстри предложения за персонажи с балкански характер в три категории: графичен дизайн и илюстрация, видео анимация и игрива скулптура - всичко от скулптура, инсталация и играчки до продуктов дизайн и мода. . 

Срокът за кандидатстване е до 31 юли. Повече информация: тук. 

Early bird билетите за PICTOPLASMA x Balkans вече са в продажба - можеш да си купиш пас до 31 юли тук

PICTOPLASMA x Balkans 2024 се организира от StandArt със съдействието на PICTOPLASMA и финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура" по програма "Създаване".

 

 

Автор:
Юлия Владимирова
Публикация:
18.07.2024 г. 11:42
Посетено:
259
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/39526-sazday-svoya-balkanski-geroy-pictoplasma-kani-artisti-ot-tsyal-svyat-za-uchastie-v-izlozhbata-imagine-balkans