Проекти

Сдружение „Арсов Саунд“ и Artessible адаптират визуални изкуства за незрящи

Проект "Филмите - прозорец към един по-достъпен свят"

Сдружение „Арсов Саунд“ и Artessible адаптират визуални изкуства за незрящи
 ФИЛМИТЕ – ПРОЗОРЕЦ КЪМ ЕДИН ПО-ДОСТЪПЕН СВЯТ

Сдружение „Арсов Саунд“ и Artessible адаптират визуални изкуства за незрящи.

В рамките на инициативата ще бъдат осъществени безплатни прожекции на два късометражни филма – многократно отличения „Изповед“ на Дима Настева и „Три“ на Боян Таксиров. Целта ни е да създадем приобщаваща среда, в която зрително затруднените хора имат равен достъп до културни събития и визуално съдържание.

С помощта на допълващо аудио описание хората с увредено зрение ще могат да се насладят на пълноценно кино изживяване. Гласовете зад допълващото визуално описание са на Георги Арсов и на Дилян Дайновски, актьори от трупата на Театър Лаборатория "Алма Алтер"

Заповядайте на 22 юни от 19:30 часа в Културен център G-8,  гр. София, ул. „Уилям Гладстон“ 8, за да станете част от нашата кауза. Заедно можем да направим изкуството по-достъпно за всички!

Проектът "Филмите - прозорец към един по-достъпен свят" се осъществява благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България "Ти и Lidl за нашето утре“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи” и Български дарителски форум.

 

 
Автор:
Публикация:
16.06.2024 г. 16:03
Етикети:
аудио описаниенезрящиДима Настева
проект "Филмите - прозорец към един по-достъпен свят"
Боян Таксиров
визуални изкуства за незрящи
Artessible
Сдружение „Арсов Саунд“
Посетено:
156
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/39394-sdruzhenie-arsov-saund-i-artessible-adaptirat-vizualni-izkustva-za-nezryashti