Проекти

Софийски потайности

Нов епизод на „Културни маршрути: Разкази от сърцето на София“

◊ ПОКАНА

Ако си от тези, които винаги търсят нови и интересни места в София, тогава имаме страхотна новина за теб! На 30 май от 17:00 часа в YouTube канала „Културни маршрути“ излиза новият епизод на „Културни маршрути: Разкази от сърцето на София“ – „Софийски потайности“. И не, това не е поредното скучно видео. Това е твоят шанс да откриеш скритите истории и мистерии на любимата ни столица.

В този епизод ще разходим из някои от най-емблематичните места на София – от величествения Народен театър и уютното Арменско кафене, до загадъчната Софийска баня и древните римски разкопки. Ще се разходим по Витошка и ще надникнем в историята на НДК. Всяко едно от тези места крие своите тайни и ще бъдат представени по начин, който ще ти открие нови хоризонти.

Водещ на епизода е младият философ и актьор Симеон Василев. С неговото умение да вижда връзката между миналото и настоящето, той ще те поведе на едно истинско приключение, което ще те накара да се замислиш за ролята на историята в нашия живот днес.

„Културни маршрути: Разкази от сърцето на София“ е проект, подкрепен от Столична община, и е абсолютно безплатен за всички, които искат да се потопят в културното наследство на София. Епизодите са снабдени с английски субтитри за нашите международни приятели и с жестов превод за хората с увреден слух – защото културата трябва да бъде достъпна за всеки.

Така че, не пропускай премиерата на 30 май от 17:00 часа в YouTube канала „Културни маршрути“. Грабни си чаша хубаво кафе, настани се удобно и се приготви за едно незабравимо пътешествие из Софийските тайни.

Онлайн канал на „Културни маршрути“: Cultural Routes - YouTube

 

Автор:
Валерия Димитрова
Публикация:
27.05.2024 г. 10:19
Етикети:
Симеон Василевнов епизод
Онлайн канал
„Софийски потайности“
Разкази от сърцето на София“
„Културни маршрути“
Посетено:
165
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/39243-sofiyski-potaynosti