Проекти

На 18 май Русе се включва в Националната кампания „Бъди грамотен“

Чрез инициативата русенци и гостите на града ще имат възможност да проверят своите правописни умения в навечерието на светлия празник 24 май

На 18 май Русе се включва в Националната кампания „Бъди грамотен“

Русе се включва в Националната кампания „Бъди грамотен“, която се радва на голяма популярност вече 13 години. Проявата се организира от Академика БГ със съдействието на Община Русе и има за цел да повиши интереса към българския език и да стимулира правилното писане.

Чрез инициативата русенци и гостите на града ще имат възможност да проверят своите правописни умения в навечерието на светлия празник 24 май. На 18 май, събота, в пространството пред сградата на Общината ще бъде създаден специален пункт за правописния маратон, който ще продължи от 11 до 14 ч.

Организаторите от Академика БГ са подготвили специални тестове в три възрастови групи, с които всеки желаещ може да провери своите знания по български език. Решилите теста без грешка ще получат награди, а за всички участници са предвидени безплатни консултации. В събитието могат да участват деца, младежи и възрастни.

Автор:
Иван Стефанов, Община Русе
Публикация:
17.05.2024 г. 15:43
Посетено:
200
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/39176-na-18-may-ruse-se-vklyuchva-v-natsionalnata-kampaniya-badi-gramoten