Проекти

Временен достъп до нов е-ресурс „History of Economic Thought“ в Нов български университет

Обхваща история на икономическата мисъл през периода 1700 г. – 1914 г., като съдържа широк набор от първични и вторични документи

Временен достъп до нов е-ресурс „History of Economic Thought“ в Нов български университет

Библиотеката на Нов български университет организира временен достъп до нов електронен ресурс „History of Economic Thought“ до 8 юни. Той е втори проект в онлайн програма „Routledge Historical Resources“ и е специално разработен да подпомогне студенти и преподаватели в процеса на обучение. Обхваща история на икономическата мисъл през периода 1700 г.–1914 г., като съдържа широк набор от първични и вторични документи, включително избрани глави от книги и статии в списания, както и нови тематични есета. Съдържанието може да се разглежда по тип на документа, предметна област, хронологичен обхват, автори или редактори, както и да се извърши търсене по ключови думи.

Академични редактори са Гилберт Факерело, почетен професор по икономика в университета „Париж-Пантеон-Асас“ във Франция и Хайнц Д. Курц, почетен професор по икономика в Университета в Грац, Австрия.

Екипът на Библиотеката на Нов български университет напомня, че потребителите могат да ползват лицензираните електронни ресурси не само в университета, но и дистанционно чрез система за отдалечен достъп. Е-ресурс „History of Economic Thought“ също може да се чете дистанционно.

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
14.05.2024 г. 16:25
Етикети:
временен достъпБиблиотека на НБУНБУ
Хайнц Д. Курц
Гилберт Факерело
онлайн програма „Routledge Historical Resources“
History of Economic Thought
история на икономическата мисъл
Посетено:
215
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/39143-vremenen-dostap-do-nov-e-resurs-history-of-economic-thought-v-nov-balgarski-universitet