Проекти

Посещение на международна група по проект ADELE в Нов български университет

28 септември 2023 г., Библиотека на Нов български университет

Председателят на Българската библиотечно-информационна асоциация, доц. д-р Анета Дончева и международна група от 25 библиотекари по проект „ADELE – Подобряване на цифровите възможности за библиотеки в Европа“ посети Библиотеката на Нов български университет на 28 септември 2023 г.

Д-р Радостина Тодорова, директор на Библиотеката, разказа за постигнатите постижения през годините, като специално внимание обърна на специфичните отличителни черти в библиотечната практика в университета – добавено съдържание в библиографските записи на библиотечния каталог предимно при книгите на български език, бърз достъп до Google Books от библиографските описания в каталога, най-голямо разнообразие на лицензирани електронни ресурси в страната, обслужване на потребители с Live чат от 2015 година, а от тази и с университетски чатбот. 

Проектът „ADELE – Подобряване на цифровите възможности за библиотеки в Европа“ е финансиран по програма Еразъм и е с български партньор фондация „Глобални библиотеки - България“. Създаден е с цел да насърчи реален преход в използването на цифрови технологии чрез придобиване и развитие на цифрови компетенции.

 

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
29.09.2023 г. 13:13
Етикети:
фондация „Глобални библиотеки - България“ББИАд-р Радостина ТодороваБиблиотека на НБУНБУ
проект „ADELE – Подобряване на цифровите възможности за библиотеки в Европа“
доц. д-р Анета Дончева
Посетено:
625
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/37727-poseshtenie-na-mezhdunarodna-grupa-po-proekt-adele-v-nov-balgarski-universitet