Проекти

Извънредно Нощно кино с Яна Титова

29 август 2023 г., 21:30, ч., ФКЦ - Варна, част от фестивала "Любовта е лудост"

Извънредно Нощно кино с Яна Титова

Извънредно Нощно кино с Яна Титова

На 29 август 2023 г., с начален час 21:30, ще се състои едно изключително издание на Нощно кино във ФКЦ - Варна. Събитието е част от фестивала "Любовта е лудост", което този път е посветено на изключителната Яна Титова – председател на тазгодишното жури на фестивала. Ще се насладим на нейни филми, ще споделим нейния творчески път и ще се сближим в приятелска и вдъхновяваща атмосфера.

Яна Титова завършва НАТФИЗ с Бакалавърска степен по Актьорско майсторство за драматичен театър, в първият клас на Проф.Д-р Атанас Атанасов. След много успешна кариера в киното и театъра и многобройни награди, тя решава да обърне нова страница и да застане зад камерата като режисьор. Завършва Магистърска степен специалност “Кино и Телевизия” в НБУ. Като режисьор Яна Титова вече има зад гърба си наградени късометражни игрални и документални филма.Режисьор е и на някои от най-успешните български сериали, както и на рекламни и музикални клипове. Първият ѝ пълнометражен филм “Доза Щастие” е най-гледаното българско заглавие в кината за 2019 година и става първият български филм в каталога на HBO за разпространение в Европа. “Доза Щастие” донесе много награди на младата режисьорка. Тази есен, по кината излиза и вторият й пълнометражен филм “Дидада”.

Събитието ще се проведе във Фоайето на II етаж на ФКЦ - Варна, с вход от страната на паркинга. Билетите за вечерта са на стойност 10 лева и могат да бъдат закупени на място преди прожекцията. Очакваме ви да се присъедините към нас и да споделим този уникален момент заедно.

* * *

За повече информация следете страницата на фестивала "Любовта е лудост" и официалната страница на събитието в социалните мрежи.

Този проект е осъществен благодарение на финансовата подкрепа на Националния фонд "Култура" по програма "Едногодишен грант".

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
25.08.2023 г. 22:27
Етикети:
Посетено:
499
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/37518-izvanredno-noshtno-kino-s-yana-titova