Проекти

Готови са първите творби от проекта "Нарисувай ми орхидея"

Деца и тийнейджъри учат арт-техники с работилниците на Първо орхидеено общество

Първо орхидеено общество започна своя проект „Нарисувай ми орхидея“, подкрепен от фонд „Култура“ на Община Варна. Деца на различна възраст научават повече за невероятния свят на орхидеите и творят в работилници, водени от обществото. Заниманията разширяват познанията и уменията в различните техники на изобразителните и приложни изкуства. Проектът ще завърши с празник-изложба през ноември в Арт-салона на Радио Варна - БНР.

"Радваме се, че започваме с пленери - рисуваме и майсторим в прекрасния парк край морето на ЧСУ Демократично образование. Участниците са от 4 до 14-годишна възраст, много фокусирани, любознателни и готови да разхвихрят фантазията си", казва Крум Сотиров, президент на Първо орхидеено общество, преподавател по изобразително изкуство и двигател на проекта. Той разкрива на децата с какво орхидеите се отличават от другите цветя, разказва им любопитни и смешни истории, свързани с тези растения. Вече са готови няколко пластики и много рисунки, създадени с флумастери и пастели.

"Нарисувай ми орхидея" продължава до ноември с работилници, чиито домакини ще са Зона NIRA Art и Арт-салона на Радио Варна. В тях лектори от обществото и приложни артисти ще разширят хоризонтите на децата за орхидеите и за творческите подходи и техники за пресъздаването им.

Входът за всички събития е свободен.

Автор:
Искра Сотирова
Публикация:
25.08.2023 г. 14:25
Етикети:
ВарнаПърво орхидеено обществодецаработилница
проект „Нарисувай ми орхидея“
Посетено:
468
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/37516-gotovi-sa-parvite-tvorbi-ot-proekta-narisuvay-mi-orhideya