Проекти

Покана за участие на деца от 6 до 14 години в ателиета по репортажни комикси от Варна

Малките участници ще прекарат един период от лятната си ваканция по различен начин

Покана за участие на деца от 6 до 14 години в ателиета по репортажни комикси от Варна

"РЕПОРТАЖНИ КОМИКСИ ОТ ВАРНА" - ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ 

Ателиетата по репортажен комикс дават възможност на децата да опознаят Варна от друга гледна точка и да прекарат един период от лятната си ваканция по различен начин. Заниманията включват посещения на избрани 3 музея и 3 събития или 4 музея и 2 събития и практическа работа по създаване на комикси през останалото време. Независимо дали обичат да пишат или да рисуват или и двете заедно, посещенията на музеи и събития ще ги обогатят с впечатления и познания. Те ще им бъдат полезни и в училище. По време на заниманията ще научат какво е репортаж, кои са структурните елементи на комикса, как да предадат впечатленията си в текст и рисунки, както и други интересни неща, свързани с комикс културата.

Ателиетата ще започнат на 10 юли и ще продължат максимум 20 дни в група до 10 души. Няколко занимания са предвидени да се проведат в Галерия „Тереза Зиковска“, а през останалото време са възможни консултации онлайн. Участието е безплатно. Организаторът предоставя материали за работа. Участниците трябва да заплатят само входните билети за музеите. Всички създадени комикси ще останат за участниците. След началото на новата учебна година те ще бъдат представени в изложба.

Водещ на ателиетата е Елена Владова – журналист, преводач, автор на книги за деца и възрастни и обучител в областта на комиксите.

Поканата за участие е отворена до 8 юли (включително).

Желаещите да участват могат да се запишат чрез попълване на следния
формуляр: http://www.comics-varna.com/registration.php

За повече информация:
http://www.comics-varna.com

Автор:
Елена Владова
Публикация:
23.06.2023 г. 09:29
Етикети:
рисуванеЕлена ВладоваВарна
Галерия „Тереза Зиковска“
ателиета по репортажен комикс
Посетено:
343
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/37208-pokana-za-uchastie-na-detsa-ot-6-do-14-godini-v-atelieta-po-reportazhni-komiksi-ot-varna