Проекти

Юнски новини от Фондация „Елизабет Костова“

Фестивали, конкурси, книжни предизвикателства и още...

Юнски новини от Фондация „Елизабет Костова“
Дългоочакваните Созополски семинари наближават! След четиригодишна пауза най-после имаме щастието да се видим отново очи в очи, и книги в книги с писатели, издатели и редактори от България и света. Повече информация за публичната програма и участниците тук.
 
Напомняме, че крайният срок за кандидатстване за резиденцията за писателки „Жени в планината" е 12 юни. Възползвайте се от възможността да потънете в дълбок творчески труд за 10 пълни дни в зеленото сърце на Родопите. Повече информация за резиденцията и как да кандидатствате, вижте тук.
 
Петнадесетото издание на ежегодния ни Международен фестивал „СтолицаЛитература" ще се проведе от 12 до 14 юни в София. Темата е писане за болката, загубата и скръбта като лични, социални и културни изживявания в контекста на продължаващата война в Украйна, последиците от пандемията, конфликтите и катаклизмите, които разбиват външните и вътрешните ни светове. Пълната програма и информация за участниците, вижте тук. Всички събития са със свободен вход. 
 
Включете се в книжното предизвикателство на „СтолицаЛитература" в Инстаграм, в което читатели от цял свят споделят своята селекция от книги, които работят с темата за загубата и скръбта с хаштаг #ekfreads. Последвайте ни тук и ни разкажете защо е важно да бъдат прочетени тези „тежки" книги.
 
Обявяваме началото на годишния конкурс за Наградата „Кръстан Дянков", която се връчва за превод от английски на български език на съвременен роман с висока литературна стойност. Приемат се преводи, издадени между 15 септември 2022 г. и 1 юли 2023 г. Номинациите и изпращането на хартиени носители се приемат до 17:00 ч. на 30 юли (неделя) 2023 г. Повече информация как да кандидатствате, вижте тук. Наградата "Кръстан Дянков" се връчва за 16-та поредна година и е в размер на 3 000 лева.
 
 
Автор:
Фондация „Елизабет Костова“
Публикация:
04.06.2023 г. 13:25
Етикети:
Созополски семинариновиниФондация „Елизабет Костова“
Награда „Кръстан Дянков"
Международен фестивал „СтолицаЛитература"
Посетено:
437
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/37080-yunski-novini-ot-fondatsiya-elizabet-kostova