Проекти

Първата интерактивна изложба на смесени реалности пристига в София на 3 юни

"МУЛТИВСЕЛЕНАТА" - от 3 до 18 юни в Сердика Център. Входът е свободен.

МУЛТИВСЕЛЕНАТА

Първата интерактивна изложба на смесени реалности пристига в София

Фантастичният свят на автора на “Машината на времето” Хърбърт Уелс, дълбокият космос и океана, както и различни моменти от човешката история са само част от реалностите, в които ще могат да пътуват посетителите на интерактивната изложба на смесени реалности МУЛТИВСЕЛЕНАТА, която пристига в София на 3 юни. Събитието ще е отворено за посетители всеки ден между 12:00 и 20:00 часа до 18 юни в Сердика Център. Входът е свободен.

МУЛТИВСЕЛЕНАТА е изцяло нова концепция, създадена в Румъния в началото на годината, и ще бъде представена за първи път у нас. Изложбата осигурява интерактивно изживяване за цялото семейство с много образователни и  технологични елементи, както и възможност всеки да спечели три големи награди Nintendo Switch Lite.

8 различни инсталации и VR зони дават възможност на всеки да пътува в миналото и бъдещето, да се разходи в дивата природа или градска среда, да скочи с парашут от въжен мост в дълбока пропаст. Събитието дава отговор и на много въпроси за света и вселената - черни ли са черните дупки; кой тежи повече - мравките или хората; на каква възраст е най-старото дърво в света; колко милиона тона пластмаса има в океана и каква част от обитателите му са застрашени от нея; как се казва най-възрастната костенурка на света и много други.

За повече информация

 Влез в МУЛТИВСЕЛЕНАТА от 3 до 18 юни в Сердика Център

Сердика Център е сред най-големите търговски центрове в България и вторият най-посещаван мол в София. С обща площ от 51 632 кв. м. и над  210 магазина, центърът предлага на клиентите си възможност за приятно и спокойно пазаруване  с фокус върху богат микс от модни брандове.

От 2017 г. Сердика Център е част от портфолиото на най-големия собственик и оператор на търговски центрове в Централна и Източна Европа NEPI Rockcastle.

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
02.06.2023 г. 16:20
Посетено:
458
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/37069-parvata-interaktivna-izlozhba-na-smeseni-realnosti-pristiga-v-sofiya-na-3-yuni