Проекти

Проектът "Концерти за малчугани и великани" гостува в град Добрич

Концерт на 29 април, 11 часа, Градски парк "Свети Георги" пред "Мечока Бен"

Проектът "Концерти за малчугани и великани" гостува в град Добрич: 5
Ире Васкес
Проектът "Концерти за малчугани и великани" гостува в град Добрич: 6
Десислава Петкова-SunDessi
Проектът "Концерти за малчугани и великани" гостува в град Добрич: 7
Яна Иванова
Проектът "Концерти за малчугани и великани" гостува в град Добрич
 
За втора поредна година по покана на Община град Добрич детското образователно събитие "Концерти за малчугани и великани" ще гостува с концерт в Седмица на камерната музика "Константин Илиев" - Добрич.
 
Тази година проектът ще представи различна концертна програма с кубинска и испанска музика в Градски парк "Свети Георги" пред Мечока Бен. Концертът е с начален час 11 часа, при вход свободен, с музикалното дуо Sunshine.
 
За най-малките е предвиден музикален празник чрез творчески проект – „Концерти за малчугани и великани", чийто ръководител е Тина Коилова. В Добрич децата ще се запознаят и забавляват с Ире Васкес от Куба & Десислава Петкова-SunDessi - клавишни и перкусионни инструменти, а Яна Иванова – артистичен музикален аниматор ще рисува заедно с тях и ще представи китарите.
 
Иреня Васкес завършва средно музикално училище с пиано и фагот. В България е преподавател по Музика и други арт дисциплини на деца в предучилищна възраст. От 18 години живее и твори тук. Свирила е с едни от най-добрите ни латино музиканти - Калин Вельов, Искрен Пецов, Мартин Ташев, Дел Падре и други. През 2015 г. е солист на представителен концерт на БНР. Има своя музикална формация. Чрез музиката си свири и пее за Куба и за цяла Латинска Америка и отправя послания за това колко хубав е животът. 
 
 Десислава Петкова-SunDessi е една от малкото жени, натоварили се с тежката задача на барабанист. Родена е гр. София. В чест на завършването й в Нов Български Университет  – специалност музика, поп и джаз ударни инструменти, се осъществява и първият концерт на група D.VINE, в която самата тя участва и до днес. Освен огромната й любов към музиката, Десислава се занимава усилено с политология и политически науки, както и с изучаването на френски език. Приветлива и артистична личност, с опит в провеждането на детски образователни събития.
 
Яна Иванова – артистичен музикален аниматор. Завършва средно специално образование – художник, дизайнер на интериор през 1999 г. Получава висшето си образование от Софийски университет, специалност Музикална педагогика през 2018 г., а към момента е учител по Музика с педагогически стаж от 4 години. През годините получава множество отличия и награди, сред които: Международен конкурс за нова авторска детска песен „Златни искри" 2017 г., Национален детско-юношески конкурс „Орфеева дарба", Детски фестивал „Под дъгата" и др. Отличава се със своите комуникативни умения – умее да привлича вниманието, да провокира, да мотивира и стимулира мисловната дейност на децата. С опит в организирането и реализирането на тържества и мероприятия с образователен характер.  
 
Повече за образователната музикална инициатива тук:
 
 

29 април, събота, 11 часа
Градски парк "Свети Георги", Добрич
Вход свободен

Седмица на камерната музика „Константин Илиев" в Добрич 2023.
Организатор: Община град Добрич

 

Автор:
Тина Коилова
Публикация:
28.04.2023 г. 16:55
Етикети:
"Концерти за малчугани и великани"концертДобрич
Десислава Петкова-SunDessi
Ире Васкес
Яна Иванова
образователно събитие
Седмица на камерната музика "Константин Илиев"
Посетено:
465
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/36821-proektat-kontserti-za-malchugani-i-velikani-gostuva-v-grad-dobrich