Проекти

Иновативна мобилна игра ни учи на български народни хора

Лесно и забавно учим хоро, където и да сме

 

Фолклорът вече съвсем официално навлиза в модерния свят и с помощта на нова технология заема своето почетно място в ежедневието на съвременния човек.

Чрез технологията добавена реалност (Augmented reality), вградена в новата безплатна мобилна игра Таратанци (Taratanci), можете да играете български народни хора забавно, лесно и безплатно, без значение къде се намирате по света. 

Линк за сваляне: https://shorturl.at/efyF2

Избирате хоро, насочвате телефона към земята и следвате стъпките, които се появяват по пода върху екрана на телефона.

Началната версия на играта включва четири народни хорá: Право, Ръка, Еленино и Граовско хоро, като целта е в бъдеще да се добавят още и още хорá.

Играта има два режима на учене – без музика и с музика. Вариантът без музика е предназначен за напълно начинаещи, той е по-бавен и съдържа гласови команди, които насочват на коя стъпка какво движение да се изпълни.

За напредналите и експерти има вариант в нормално темпо, с музика, която е  любезно предоставена на Таратанци от Балканфолк.

В народните хора и танци има набор от специфични основни движения и всяко хоро съдържа поне едно основно движение. Можете да научите всички движения и позиции на краката заедно с виртуалния ни инструктор Ники Корчев, който ще се появи в собствения ви хол.

Приложението се поддържа от всяко мобилно устройство с операционна система Android. Налично е в Google Play Store за свободно теглене, а ученето и играта на хората също са безплатни.

ВИДЕО

Мобилната игра с добавена реалност "Таратанци" е разработена от "Инсинерейшън продъктс" и е реализирана с подкрепата на Национален фонд "Култура". 

 

Автор:
Таратанци
Публикация:
06.02.2023 г. 12:59
Посетено:
671
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/36325-inovativna-mobilna-igra-ni-uchi-na-balgarski-narodni-hora