Проекти

Нов курс по творческо писане на Фондация "Елизабет Костова"

Краен срок за записване - 23 януари 2023

Нов курс по творческо писане на Фондация "Елизабет Костова"
 
 
◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ
 
Имаме удоволствието да ви представим най-новия курс във виртуалния писателски център на Фондация "Елизабет Костова", създаден специално в помощ на поетите, преводачите и читателите на поезия. Записването е отворено до 23 януари тук.
 
В курса, който ще се проведе в реално време от 23 до 31 януари,  водещият Ангел Игов, писател, преводач и университетски преподавател, ще ви запознае с основите на класическото стихосложение и ще ви отведе до свободния стих. Ще научите как се организира стихът и как се създават ритъм и мелодия и извън строгите рамки. 
 
Независимо дали пишете и превеждате стихове, или просто желаете да станете по-добри читатели на поезия, този курс ще изясни основни понятия и техники, а в края ще може да си запазите 45-минутна индивидуална консултация за получаване на обратна връзка от преподавателя и обсъждане на практическата задача по стихосложение.
 
Д-р Ангел Игов е роден през 1981 в София. Автор е на три романа и два сборника с разкази; превежда художествена проза и поезия от английски език. Преподава английска литература и превод в Софийския университет. Носител е на няколко литературни награди, сред които „Христо Г. Данов", „Кръстан Дянков" и Наградата за преводна литература на Дома на световните култури в Берлин.
 
*
Този курс по творческо писане се реализира с подкрепата на Национален фонд "Култура" по програма "Едногодишен грант 2021".
 
Автор:
Фондация "Елизабет Костова"
Публикация:
18.01.2023 г. 14:39
Посетено:
476
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/36211-nov-kurs-po-tvorchesko-pisane-na-fondatsiya-elizabet-kostova