Проекти

“Дива Коледа” продължава образователната си мисия с работилница по рециклиране и обучения в зоопарка

На 18 януари от 12:00 до 15:00 часа, пред сградата на “Слънце Луна”, ще се състои открита работилница по рециклиране

След като бъде свалена от кръстовището на “Малките 5”, коледната украса с кауза ще продължи живота си в столичния зоопарк като образователен кът, посветен на дивите животни.

 

Градската инсталация, която превърна емблематичните „Малките 5 кьошета“ в цветен див хабитат за Коледа, ще продължи своята образователна мисия в столичния зоопарк от февруари. Оформяйки специален образователен кът там, украсата отново ще напомня за мащабния проблем със застрашените животински видове по света и в България, дългосрочно подкрепян от Mastercard и Банка ДСК в своята програма Wildlife Impact. Освен приветлива обстановка за животни и посетители, инсталацията става уникално попълнение в образователния арсенал на екипа на екологичния център в зоопарка.

Преди да поеме към новата си образователна мисия, “Дива Коледа” кани гражданите да се включат и в последното за сезона събитие на “Малките 5”.

На 18 януари от 12:00 до 15:00 часа, пред сградата на “Слънце Луна”, ще се състои открита работилница по рециклиране, която оползотворява част от материала, използван за украсата.

Екипът на Сдружение "Ценна пластмаса" ще представи процеса по подготовка, смилане и претопяване на материала, превръщайки го във фигури на застрашени животни, които да продължат живота си като играчки — подарък за малки и големи участници в събитието. Работилницата по рециклиране е отворена за всички, които искат  да се запознаят с процеса и сами да изработят своя животински символ, който да напомня за човешката роля в опазването на биоразнообразието.

Като новогодишен подарък за активната общност, която се обедини около каузата на “Дива Коледа”, украсата остава в града до края на януари. Превръщайки се в традиция, организаторите на коледната украса на „Малките 5“ вече замислят следващата зелена инициатива с подкрепата на  Mastercard и Банка ДСК, чрез която по нестандартен начин да се даде гласност на мащабен проблем. През 2023 дивите животни ще предадат щафетата на нова кауза, която да обедини общество, бизнес и институции в мисията за опазване на планетата по креативен и споделен начин.


За повече информация:

Яна Стефанова
Агенция Imp-Act
0886 302 213
yana@imp-act.agency
https://imp-act.agency/

 

Автор:
Яна Стефанова
Публикация:
13.01.2023 г. 12:24
Етикети:
екология
сдружение "Ценна пластмаса"
"Слънце Луна"
работилница по рециклиране
Столичен зоопарк
"Малките 5"
"Дива Коледа"
Посетено:
504
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/36182-diva-koleda-prodalzhava-obrazovatelnata-si-misiya-s-rabotilnitsa-po-retsiklirane-i-obucheniya-v-zooparka