Проекти

Българското национално радио организира кампанията "Българските посланици на културата"

Слушателите на БНР имат възможност да изпращат своите предложения до 16 декември

Българското национално радио организира кампанията "Българските посланици на културата"

 

За втора поредна година Българското национално радио организира кампанията "Българските посланици на културата"

Целта е да бъдат отличени изтъкнати български писатели, поети, драматурзи, художници, актьори, певци и композитори, представители на танцовото изкуство и други, които със своето творчество през 2022 година прекрачват географските граници на страната ни. Това са творци на световно ниво, които правят страната ни разпознаваема в световното културно пространство.

Смисълът на кампанията „Български посланици на културата“ е да допринесе за запазването на българската културна идентичност и да представи творческия гений пред сънародниците ни в България и пред тези, които са намерили своя дом по света.

До 16 декември слушателите на БНР имат възможност да изпращат своите предложения на адрес kulturniposlanitsi@bnr.bg.

В началото на следващата година жури ще избере 12 от предложените имена, които ще бъдат Българските посланици на културата за 2022 година. Творчеството и дейността им ще бъдат популяризирани от Българското национално радио.

Лицата на кампанията през 2022 година са писателките Теодора Димова и Здравка Евтимова, музикантът Теодосий Спасов и художникът проф. Греди Асса.

 

Автор:
Катя Василева
Публикация:
26.11.2022 г. 12:16
Посетено:
646
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/35935-balgarskoto-natsionalno-radio-organizira-kampaniyata-balgarskite-poslanitsi-na-kulturata