Проекти

"На крилете на песента"

Дуо "Колаж" представя първия в България Детски интерактивен пътеводител в света на художествената песен

 

„НА КРИЛЕТЕ НА ПЕСЕНТА“

"На Крилете на песента" е новият интердисциплинарен проект на Сдружение "София - дух и култура" с фокус към детската аудитория. Неговата уникалност се дължи на комбинирането на два напълно нови творчески продукта - оригинален музикален албум и интерактивна детска книжка. В албума са включени петнадесет песни от композиторите Шуберт, Шуман, Брамс, Менделсон и Григ. Те са стилистично и съдържателно съобразени с детските възприятия и са изпълнени и записани от Дуо "Колаж" в състав - Нона Кръстникова - сопран и Мария Русева - пиано

Индивидуалният почерк в проекта се дължи и на специално създадените от Ирина Македонска илюстрации към всяка песен, както и на адаптацията на песенните текстове. Те са част от интерактивна детска книжка, целяща развитието на детското въображение и способността на детето за активно слушане на музика. Добавен е и QR код към всяка песен, което позволява музиката да се слуша онлайн по всяко време и от всяко мобилно устройство. Книжката ще е на пазара в средата на декември 2022г.

Дуо "Колаж" представя проекта в петнадесет столични партньорски детски градини и училища под формата на образователни мини- спектакли  за деца в предучилищна възраст. 

„На крилете на песента“ е проект, създаден и с помощта на детското въображение. В подготовката му участват със свои картини децата от курсовете по рисуване на галерия А+, с ръководител Ангелика Радева, а част от песенните текстове са преведени от немски на български език от ученици на сдружение „Фридрих Шилер“. По този начин интерактивният пътеводител в света на художествената песен интегрира детската изразност и още по-лесно се свързва с детската аудитория.

"За нас песента е извор на непрестанно вдъхновение, пътешествие и приключение. Искаме да поведем децата с нас и да им дадем възможност да научат, да усетят, и да искат още!" (Дуо "Колаж")

Проектът се реализира с подкрепата на Столична община - Столична програма "Култура" и с партньорството на сдружение „Фридрих Шилер“, издателство „Лисиче“, Сонарт ЕООД, галерия А+ и кафе-книжарница FОXbook cafe.

Автор:
Нона Кръстникова
Публикация:
15.11.2022 г. 08:23
Посетено:
691
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/35848-na-krilete-na-pesenta