Проекти

БНР и Музикалният театър сключиха договор за партньорство

На 1 октомври от 19:00 часа Музикалният театър ще открие своя нов творчески сезон с концерт-спектакъла „Grand cancan – Великата оперета“

БНР и Музикалният театър сключиха договор за партньорство

 

БНР и Музикалният театър сключиха договор за партньорство 

Дни преди Световния ден на музиката 1 октомври, когато Музикалният театър ще стартира своя нов творчески сезон, Българското национално радио стана медиен партньор на културната институция.

„С този договор за сътрудничество с Музикалния театър БНР поставя началото на поредица от партньорства с културни организации, чрез които още по-силно и видимо ще популяризираме българското изкуство, предизвикателствата и ярките постижения в тази сфера“, каза при подписването на договора генералният директор на обществената медия Милен Митев и допълни, че на фона на нарастващото разделение в обществото, изкуството е едно от нещата, които ни обединяват, поради което е много важно да чуваме гласа на творците, които въздействат на нашата чувствителност, вдъхват ни увереност, повдигат духа, но и провокират.

Договорът за партньорство беше подписан и от директора на Музикалния театър Марияна Арсенова.

„Щастливи сме, че подписахме договор за сътрудничество с Българското национално радио. С подкрепата на такава авторитетна национална медия като радиото се надяваме да продължим да утвърждаваме високо художествения дух на нашето изкуство, за да стигнем до все по-широка аудитория, а също и до нови публики“ – заяви Марияна Арсенова.

На 1 октомври от 19:00 часа Музикалният театър ще открие своя нов творчески сезон с концерт-спектакъла  „Grand cancan – Великата оперета“. Той е посветен на 120-годишнината от рождението на Мими Балканска и на 100-годишнината от създаването на една от първите оперетни трупи у нас – на Кооперативния театър – един от предшествениците на Музикалния театър.

Диригент е Юли Дамянов, режисьор - Александър Мутафчийски, хореографи – Татяна Янева и Йоанна Стоянова, хормайстор – Людмил Горчев. На сцената ще блестят звездите на Музикалния театър: Марияна Арсенова, Илона Иванова, Добрина Икономова, Олга Михайлова-Динова, Теменужка Трифонова, Катерина Тупарова, Александър Мутафчийски, Александър Панайотов, Стефан Петков, Пеньо Пирозов, Денко Проданов, Христо Сарафов и Богомил Спиров. Участват хор, балет и оркестър на Музикалния театър.

Билетите са в продажба на сайта и на касата на Музикалния театър.

 

 

Автор:
Катя Василева
Публикация:
26.09.2022 г. 17:12
Посетено:
423
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/35470-bnr-i-muzikalniyat-teatar-sklyuchiha-dogovor-za-partnyorstvo