Проекти

Откриване на "Контейнер" на VOX POPULI на Паметника на Съветската армия - 31 юли, 20 часа

Сцената на открито ще предлага културно съдържание до края на октомври

Откриване на "Контейнер" на VOX POPULI на Паметника на Съветската армия - 31 юли, 20 часа

 

◊ ПОКАНА

Откриване на "Контейнер" на Студио за документален театър VOX POPULI на Паметника на Съветската армия

"Контейнер" тръгва от идеята за театър, който е видим и пресреща хората по техния пешеходен трафик - достъпен, социален, реактивен. Избрахме Паметника на Съветската армия, защото не се страхуваме от сложното минало, защото знаем, че театърът вирее в конфликтна среда и вярваме в изкуството като социален жест, като хуманен акт, като най-чистото знаме на мира и близостта между хората.
 
"Контейнер" е отворен за проекти на независими колективи и индивидуални артисти, които са вдъхновени от актуалните теми на съвремието, които търсят активно взаимодействие с публиката или своята първа среща с публиката (дебютанти), визуални, музикални и театрални акции, предвидени за показ в открита градска среда.
 
Откриваме пространството с обновена версия на пърформанса "ЕКСПОНАТИ", видео-прожекция и любимата машина за пуканки на VOX POPULI.
31 юли 2022, 20 часа
 
Сценичният павилион на VOX POPULI става реалност благодарение на подкрепата на Столична община и е част от Календара на културните събития на столицата в раздел „Открити сцени“. Сцената на открито ще предлага културно съдържание до края на октомври.
 
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Национален Фонд "Култура"
 
Автор:
Студио за документален театър VOX POPULI
Публикация:
30.07.2022 г. 17:46
Етикети:
Студио за документален театър VOX POPULI
сценичен павилион
сцена на открито
Посетено:
879
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/35171-otkrivane-na-konteyner-na-vox-populi-na-pametnika-na-savetskata-armiya-31-yuli-20-chasa