Проекти

Кино под звездите с режисьора и влогър Крис Захариев

Проектът "Открий Русе" разкрива харизмата на Русе на езика на младите

 

Кино под звездите с режисьора и влогър Крис Захариев

Младият режисьор и влогър – Крис Захариев ще сподели най-новия си проект – късометражната комедия „Един асансьор разстояние“ тази неделя (24 юли) от 21 часа под Вития мост в Русе.

Събитието е с вход свободен и е част от проекта „Открий Русе“ на сдружение „Градоред“, който цели да отключи у младите порив към пътуване, откриване на непознати дестинации или такива, които отдавна ни се иска да посетим. Той се реализира по програма „Знание и растеж“ на Фондация “Русе – град на свободния дух” и „Еконт Експрес“, подкрепен също от Motoretta - № 1 Електрически скутери в България.

Изненадващо е колко много млади хора никога не са посещавали Русе. До това заключение стигат основателите на гражданската организация „Градоред“ – Десислава Тодорова, Веселин Янчев и Мирослав Димитров. Често причината се крие в отдалечеността на града от други популярни туристически дестинации и липсата на достатъчно атрактивно представена информация, която да предизвика младите хора да се запътят към Русе. С проекта „Открий Русе“ до края на годината "Градоред" ще покани редица инфлуенсъри, които да им съдействат в популяризирането на града като туристическа дестинация сред младите българи. 

Първият им гост е Крис Захариев. Той е познат на публиката като момчето, което обикаля България и се „губи“ из нея – буквално. Крис стана популярен в Youtube с филма си „Да се изгубиш нарочно“, който към днешна дата има над 2 милиона гледания. Често разказва за онези местенца из родината, които не са толкова комерсиални, но крият заряд и смисъл да бъдат усетени. Мисията му като гост на Сдружение „Градоред“ е да покаже на своите последователи в социалните мрежи точно тази харизма, която Русе крие в себе си, представена на езика на младите.

Филмът „Един асансьор разстояние“ вече спечели публиката на фестивала в Кан, Международния фестивал за късометражно кино „In the palace”, носител е и на награда за най-добър сценарий на Международния студентски филмов фестивал „CineMAiubit” и обещава много емоции.

Прожекцията се реализира с помощта на Община Русе,  Общинско предприятие „Русе Арт“, „Реките на града“ и Motoretta - № 1 Електрически скутери в България.

 

Автор:
Община Русе
Публикация:
23.07.2022 г. 13:00
Етикети:
прожекцияКрис Захариев
проект „Открий Русе“
програма „Знание и растеж“
Сдружение „Градоред“
комедия „Един асансьор разстояние“
Кино под звездите
Посетено:
757
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/35130-kino-pod-zvezdite-s-rezhisyora-i-vlogar-kris-zahariev