Проекти

„За театралните професии" - новата видео поредица на дигиталната платформа „Хомо Луденс"

Проект на Фондация „Хомо Луденс"

„За театралните професии" - новата видео поредица на дигиталната платформа „Хомо Луденс"

 

Дигитална платформа „Хомо Луденс" има удоволствието да представи новата видео поредица „За театралните професии". В нея се представят основните фигури от театралния процес. В кратки филми известни личности от българския театър разказват какво представлява творчеството на актьора, на режисьора, на сценографа, на театралния композитор, на хореографа, на писателя-драматург, в какво се състои професията на театралния мениджър, на театроведа, на творците в кукления театър.

Първата серия от поредицата е посветена на основните автори на театралния спектакъл. В нея Пламен Марков разказва за професията на РЕЖИСЬОРА, Яна Борисова представя фигурата на ДРАМАТУРГА, а Меглена Караламбова и Владимир Пенев споделят своето разбиране за АКТЬОРСКОТО ИЗКУСТВО.

Всички видеа са достъпни на сайта на фондация „Хомо Луденс", както и на нейния Ютюб канал. Всеки петък до 17 декември ще публикуваме нови три серии от поредицата. За актуална информация можете да следите нашия Фейсбук профил.
 
Оператор и режисьор на видеата е Петър Вълчев, а техни сценаристи са водещи български театроведи.

„За театралните професии" е част от проекта Платформа „Хомо Луденс" на Фондация „Хомо Луденс", финансиран от Национален фонд „Култура".

Още от Платформа „Хомо Луденс": „Театрални диалози" – видео разговори за театъра с изтъкнати международни фигури


Последвайте ни във Фейсбук за повече интересни материали и актуални новини!
 
 
 
Автор:
Фондация „Хомо Луденс"
Публикация:
07.12.2021 г. 14:32
Етикети:
Платформа "Хомо Луденс"проектФондация „Хомо Луденс"
видео поредица
„За театралните професии"
Посетено:
639
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/33845-za-teatralnite-profesii-novata-video-poreditsa-na-digitalnata-platforma-homo-ludens