Проекти

Тази Коледа подарете магията на четенето, призовава книжният бранш

Стартира ново издание на инициативата „Купи 1 книга. Подари я за Коледа“

Тази Коледа подарете магията на четенето, призовава книжният бранш

 

В началото на декември, месецът на коледната магия, Асоциация „Българска книга“ стартира кампанията „Купи 1 книга. Подари я за Коледа“, която има за цел да напомни, че книгата е най-топлият и обнадеждаващ подарък.

„В края на тези нелека година искаме да благодарим на всички наши читатели и да напомним, че книгата е най-вдъхновяващият подарък за Коледа. Книгите са подаръци със смисъл. Ако искате да подарите вълшебство на дете, подарете му книга, няма по-полезен и окуражаващ подарък. Тя е универсален начин да се изрази обичта към близките, да се покаже уважение и да се подари надежда. Може да откриете подходящия подарък за всеки в книжарниците и електронните магазини на любимите издателства“, отбелязват организаторите.

Инициативата „Купи 1 книга. Подари я за Коледа“ се провежда за втора поредна година и е част от националната кампания „Купи 1 книга“, възникнала в разгара на кризисната ситуация около епидемията от COVID-19, под надслов „За да я има книгата. За няколко дни тя успя да обедини над 200 издателства и онлайн книжарници, както и авторитети като Факултета по журналистика и масова комуникация (ФЖМК) на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в една обща кауза – да помогнем на книгата, да я съхраним като ценност и да гарантираме нейното бъдеще.

В рамките на кампанията тази година беше проведена и инициативата „Купи 1 книга. Дари я на своето училище“ с подкрепата на Министерството на образованието и науката. Под призива „Стани съвременен будител“ децата се превърнаха в добротворци и дариха стотици заглавия на училищните библиотеки и библиотеките в детските градини, обновявайки библиотечния фонд. На фейсбук страницата на кампанията бяха публикувани снимки от добротворчеството, изпратени от цялата страна. 

„В духа на предстоящите коледни и новогодишни празници напомняме, че изборът да се постави подарък с книга под елхата подпомага и семейството на книгата“, допълват организаторите от Асоциация „Българска книга“.

Инициативата е организирана от Асоциация „Българска книга“.

 * * *

W: https://kupi1kniga.com

Официална фейсбук страница на кампания „Купи 1 книга“

 

Автор: Организаторите
03.12.2021 г. 11:48
Посетено: 604
Етикети: Коледа, кампания, инициатива, проект, Асоциация „Българска книга“, "Купи 1 книга. Подари я за Коледа“
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/33814-tazi-koleda-podarete-magiyata-na-cheteneto-prizovava-knizhniyat-bransh