Проекти

"Софийски истории от галерията" с Мила Михова в Деня на София

Нов културно-образователен и развлекателен проект на Националната галерия

"Софийски истории от галерията" с Мила Михова в Деня на София

Софийски истории от галерията с Мила Михова

 

◊ ПОКАНА

"Софийски истории от галерията" с Мила Михова в Деня на София: https://www.youtube.com/watch?v=2y9dy_LlFiU

Каним Ви да станете част от Софийски истории от галерията - най-новия културно-образователен и развлекателен проект на Националната галерия, който включва 25 видеофилма, които ще бъдат излъчвани всяка седмица (от 16.04.2021 - 01.10.2021).

Видеата са субтитрирани и за хора със слухови увреждания, и ще бъдат публикувани на канала на Националната галерия в youtube.

Темата е изцяло обвързана със София, а участниците са поканени да разкажат по една лична история, свързана със спомен, преживяване или собствена интерпретация на избрано от тях произведение от фонда на Националната галерия и РИМ – София: пейзажи, събития от столичния живот, ежедневни сцени.   

Целта ни е да провокираме жителите и гостите на София към нови преживявания в един пълен с история и спомени град, станал част и от тяхната лична история.

______

Проектът се реализира с подкрепата на  Столична община , СП "Култура" 2021 г., Направление "Активни публики". Партньори са Регионалният исторически музей – София и сайтовете ploshtadslaveikov.com и actualno.com.

 

 

Автор: Национална галерия
17.09.2021 г. 10:37
Посетено: 465
Етикети: видео, Мила Михова, културно-образователен проект, Национална галерия, развлекателен проект, Софийски истории от галерията
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/33363-sofiyski-istorii-ot-galeriyata-s-mila-mihova-v-denya-na-sofiya