Проекти

Очаквайте последните „Зелени библиотеки" сезон 2021 г. в Западен парк на 28 август и в парк "Витоша" на 29 август

Седми сезон на лятната кампания на Столична библиотека за насърчаване на четенето

Очаквайте последните „Зелени библиотеки" сезон 2021 г. в Западен парк на 28 август и в парк "Витоша" на 29 август

 

◊ ПОКАНА

Очаквайте последните „Зелени библиотеки" сезон 2021 г. в Западен парк на 28 август и в парк "Витоша" на 29 август.

Седмият сезон на лятната кампания на Столична библиотека „Зелени библиотеки в парковете на София" завършва с гостуване в Западния парк на 28 август и в парк "Витоша", пред хижа Алеко на 29 август.

В рамките на кампанията „Зелени библиотеки" и инициативата „Библиотека в Планината" за шести път Библиотеката на София съвместно с Дирекция ПП Витоша и БТС участва в традиционното честване на организираното от Алеко Константинов масово изкачване на Черни връх през 1895 г. и създаването на туристическо движение в България. 

В програмата за децата ще участват клоуни от Атракционен клуб „Найя", предвидени са занимателни игри с ботове - пчелички и с мисловни карти, рисуване. За малчуганите ще има подаръци – детски книжки, а Зорница Христова ще представи в Западния парк книги за деца на издателство „Точица".

С нас ще бъде и Библиобусът, който разполага с 1500 нови книги за читателите на Столична библиотека. В Западния парк ще гостува тематичната изложба „Из парковете на София – минало и настояще", а пред хижа Алеко ще бъде позиционирана новата изложба „Поздрав от София", в която  са представени старинни илюстровани литографски картички с емблематични гледки от столицата от края на XIX - началото на XX в.

В литературната част от програмата ще участват поетите Марин Бодаков, Виолета Кунева, Петър Чухов и Иван Христов, които ще четат свои стихове и раздават книги с автографи. Изпълненията на вокалния дует Методи и Ралица и на популярната етно формация „Гологан" със солист Анджела Родел ще прибавят релаксиращо музикално настроение на посетителите.

Заповядайте в Западен парк на 28 август и в парк "Витоша", пред хижа Алеко на 29 август от 10 до 14 часа!

 

Автор:
Столична библиотека
Публикация:
26.08.2021 г. 15:07
Етикети:
Западен паркнасърчаване на четенетоСтолична библиотекакампания
парк "Витоша"
„Зелени библиотеки в парковете на София"
Посетено:
1360
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/33259-ochakvayte-poslednite-zeleni-biblioteki-sezon-2021-g-v-zapaden-park-na-28-avgust-i-v-park-vitosha-na-29-avgust