Проекти

Младежи от българската диаспора изграждат споделени ценности, умения и компетентности на семинар на Фондация Българска Памет

Участие ще вземат общо 60 младежи от България, Молдова и Албания

Младежи от българската диаспора изграждат споделени ценности, умения и компетентности на семинар на Фондация Българска Памет

 

◊ СЪБИТИЕТО

Днес стартира петдневния семинар на Фондация Българска Памет – „Изграждане на споделени ценности и компетентности в младите чрез социално предприемачество и екология“, съфинансиран по програма „Еразъм+” Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани”.

Участие в събитието ще вземат общо 60 младежи от България, Молдова и Албания, на които скоро предстои кандидатстване във висши учебни заведения. На семинара те ще имат възможността да разгледат предприемачеството и екологията в социален контекст, както и да изградят споделени ценности, умения и компетентности. Основен акцент на събитието ще бъде поставен и върху опазването на околната среда като осъзнат ежедневен избор и модел на поведение.

Една от основните цели на проекта е младите хора да възприемат предприемачество като възможност за кариерна реализация чрез развиване на практически знания за стартиране на бизнес с грижа за обществото и природата. Участниците ще се запознаят отблизо и с глобалната кауза за преодоляване на екологичните предизвикателства в контекста на споделените ценности и силния личен пример.

Програмата на събитието предвижда срещи с вдъхновяващи лектори сред които д-р Моника Панайотова, евродепутат (2012-2014), заместник-министър на Българското председателство на Съвета на ЕС-2018; Ясен Георгиев, изпълнителен директор на Институт за икономическа политика,  Александър Куманов, член на Управителния съвет на „Социалната чайна“, Меглена Антонова, ръководител кампании – Greenpeace, България и Борис Колев, сериен предприемач, основател и изпълнителен директор на CSR Bulgaria.

Участниците ще се включат и в интересни игри, предизвикателства и решаване на казуси, както и ще присъстват на вечер на междукултурно опознаване, свързано с обичаите, езиците и културата на България, Молдова и Албания.

Може да следите развитието на семинара в сайта на Фондация Българска Памет, както и в нейните канали в социалната мрежа.

http://bgmf.eu/

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
20.07.2021 г. 14:35
Посетено:
821
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/33142-mladezhi-ot-balgarskata-diaspora-izgrazhdat-spodeleni-tsennosti-umeniya-i-kompetentnosti-na-seminar-na-fondatsiya-balgarska-pamet