Проекти

Пътуването с влак като начин да запазим природата с кампанията „Линии на живота“ на ЕК в България

Всеки, който сподели своя история от „линиите на живота” до 6 септември, може да спечели европейско пътешествие с влак за двама

Пътуването с влак като начин да запазим природата с кампанията „Линии на живота“ на ЕК в България

 

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Пътуването с влак като начин да запазим природата с кампанията „Линии на живота“ на ЕК в България

В Европейската година на железопътния транспорт Представителството на Европейската комисия в България събира разкази и истории от железопътните линии, които показват колко е важно да останем свързани, като изберем по-устойчивите начини на придвижване.

2021 г. е Европейска година на железопътния транспорт, за да си припомним колко е важно да останем свързани - помежду си, с Европа, с миналото и бъдещето, с природата. С тази идея Представителството на Европейската комисия в България инициира кампанията „Линии на живота” в партньорство с People of Sofia. През летните месеци фотографската платформа ще пътува по различни железопътни маршрути в България, за да ни срещне с различни хора и техните истории.

В социалните мрежи на People of Sofia ще се запознаем с истории на гари, влакове и хора, ще се върнем към ключови факти и събития свързани с железопътния транспорт у нас, и ще минем през всекидневните маршрути на много българи. Всеки може да се включи в кампанията със своята история и да спечели европейско пътешествие с влак за двама. Участието в играта изисква споделяне на кратък разказ за приключение с влак като коментар под постовете на People of Sofia до 6 септември.  

Железопътни линии пресичат България от 1866 г. насам и свързват хора, места и съдби като своеобразни линии на живота. По тях се срещат житейски пътища и се случват събития, които оставят траен отпечатък. Какъв отпечатък ще оставим днес, избираме ние.

С избора си да пътува с влак всеки европейски гражданин може да намали над 5 пъти отделянето на вредни емисии от пътуването си в природата. Този вид транспорт е с най-малък дял вредни емисии, както и най-малък брой произшествия, което го превръща в устойчив и безопасен начин на пътуване. Това, наред със социалната функция на железопътния транспорт, ниските цени на билетите, редки гледки, които могат да бъдат видени само от влак, както и свободата на движение в него, са светлина в тунела и стъпка към възраждането на интереса към този транспорт в условията на сериозни климатични промени в глобален контекст. 

С кампанията „Линии на живота” Представителството на Европейската комисия в България цели да насочи вниманието към железопътния транспорт като достъпен, бърз и зелен начин на придвижване с добавена стойност.

Пътувай зелено, за да остане зелено!

Вижте общите условия на играта и спечелете европейско пътуване за двама!

#ЛинииНаЖивота
#EUYearofRail 

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
14.08.2021 г. 15:03
Етикети:
People of SofiaПредставителство на Европейската комисия в Българиякампания
Европейска година на железопътния транспорт
„Линии на живота“
Посетено:
2090
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/33118-patuvaneto-s-vlak-kato-nachin-da-zapazim-prirodata-s-kampaniyata-linii-na-zhivota-na-ek-v-balgariya