Проекти

Проект „Отново свързани: публики и културно съдържание в дигитална среда“

Публично представяне на резултатите от проекта - 13 юли, 15 ч., Swimming Pool, София

Проект „Отново свързани: публики и културно съдържание в дигитална среда“

 

◊ СЪБИТИЕТО

На 13 юли от 15 ч. в Swimming Pool, София ще се проведе първото от две събития за представяне на резултатите от проекта на „Интеркултура Консулт“ - „Отново свързани: публики и културно съдържание в дигитална среда“, подкрепен от Национален фонд „Култура“. Ще бъдат презентирани и обсъдени стратегически насоки към организациите в културния сектор за работа в дигитална среда, както и извлечената информация от обстойно проучване на публиката.

В пандемичната ситуация връзката между творци и публика стана значително по-сложна, което наложи търсенето на промени в посока дигитализация. Проектът цели чрез проучване на публики и експеримент с ново културно съдържание да предложи адекватни алтернативи и новаторски решения на организации, артисти и специалисти в областта на културата.

За експериментите с ново дигитализирано и хибридно съдържание ще споделят творческите партньори на проекта - Организация „36 Маймуни“, Куклен театър „Мале-Мале“ и фондация „Meeting points”. Те ще обсъдят промените в творческата си работа, в контекста на пърформанс арт, проекти за деца и дигитализирането на артистичните прояви.

Събитието ще разгледа резултатите от проучването на нагласите на публиката и ще представи на специалистите в културния сектор полезна информация и съвременни решени.

При желание за участие, свържете се с нас на culture @ inter-cultura.eu с тема на мейла „Отново свързани: събитие 13 юли“, като отбележите името си и коя организация представлявате (или сфера на работа).

*

Събитието, организирано от „Интеркултура Консулт”, се провежда със съдействието на Национален фонд „Култура“, “Swimming pool”, Фондация „Meeting points”, ОСАИК “36 маймуни“ и Куклен театър „Мале-Мале“.

 

За повече информация:

Web: inter-cultura.eu

Facebook: InterculturaEU

Instagram: InterculturaEU

E-mail за участие: culture@inter-cultura.eu

Автор:
Организаторите
Публикация:
12.07.2021 г. 11:23
Етикети:
резултатипредставянепроект
„Отново свързани: публики и културно съдържание в дигитална среда“
„Интеркултура Консулт”
Посетено:
785
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/33102-proekt-otnovo-svarzani-publiki-i-kulturno-sadarzhanie-v-digitalna-sreda