Проекти

Представяне на проекта "Дигитален театър Камила"

8 юли 2021, 12:00 ч., Исторически музей Русе

Представяне на проекта "Дигитален театър Камила"

 

◊ ПОКАНА

Кой: Група за театър „Камила“ и партньорите ни от Арена Медиа

Какво: Представяне на дигиталната платформа www.digitaltheatre.bg

Кога: 8 юли 2021, четвъртък, от 12:00 ч.

Къде: Зала „Княз Александър Първи Батенберг“, Исторически музей Русе

Как: С усмивки и изненади за всички присъстващи

Защо:  За да поговорим за изкуство и култура, създавани от независими творци,  за ново дигитално съдържание за деца и родители, за дигитален театър в Северна България

Ще ви срещнем с екипите и творците на проекта „Дигитален театър Камила“, ще поведем дискусия за изкуството в онлайн среда и дигиталния театър, ще направим театрална работилничка за най-малките. Събитие във Фейсбук тук – заповядайте, поканете и приятели!

Група за театър „Камила“ и партньорите ни Арена Медиа сме базирани в Русе, България - живеем и творим на брега на великата европейска река Дунав. Платформата www.digitaltheatre.bg e виртуалното измерение на наша обща мечта: да създаваме и развиваме дигитален театър в Северна България. Заедно представяме качествено съдържание на български език, предназначено за деца и родители.

Керванът на www.digitaltheatre.bg пое във виртуалния свят първо с продукцията на Група за театър „Камила“. Надяваме се да поканим тук и други театрални организации. За срещи с нова публика са добре дошли всички, които правят театър за деца, куклен театър, детски театър. Посетителите могат да гледат цели спектакли, да се вълнуват от представления, да се запознаят очи в очи с авторите на пиеси, да надникнат зад кулисите на дигиталния театър.

Група за театър „Камила“ кани децата в света на изкуството чрез приказката, играта и магията на театъра. Развива въображението, катализира творческия потенциал и държи будно любопитството на малките зрители. Открива нови игрови схеми за придобиване на необходимите за децата знания.

Арена Медиа е продуцент и създател на дигитално съдържание. Фокусираме се върху документални филми за материално и нематериално наследство и културни пейзажи. Създаваме съдържание за специфична детска грижа, предназначено за деца, родители и експерти. Доставяме дигитално съдържание за музейни експозиции, образователни продукти, мултимедийни и сценични продукции.

*

Проектът „Дигитален театър Камила“ на Група за театър „Камила“ е подкрепен от Програма „Публики“, Модул „Творческа намеса в дигитална и публична среда“ на Национален фонд „Култура“ 2020

 

Автор:
Група за театър „Камила“
Публикация:
07.07.2021 г. 13:07