Проекти

Туристическият онлайн каталог www.tovae.bg стартира официално на най-светлия български празник 24 май

Онлайн платформата е естествено продължение на националния видеокаталог „Това е България“

В Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, на 24 май официално стартира туристическият онлайн каталог www.tovae.bg.

Онлайн платформата www.tovae.bg е естествено продължение на националния видеокаталог „Това е България“, събрал най-красивото от страната ни в 12 тематични епизода. Поредицата придоби изключителна популярност през годините и е единственият документален видео продукт на тема България за последното десетилетие. Заснемането на продължението на документалната поредица „Това е България“ започна през 2020-та година и ще бъде първата мащабна документална продукция, заснета на 8К и посветена отново на страната ни.

Сайтът www.tovae.bg има амбицията да се превърне в най-голямото пространство за фотографии и видеофилми, свързани с историята, културата, обичаите, традициите, природата и забележителностите на България.

В каталога www.tovae.bg сме подбрали повече от 1000 видеофилма, посветени на България, както и над 4000 фотографии, заснети из всички кътчета на страната. Съдържанието на сайта ще бъде обновявано регулярно, като само в предстоящите няколко месеца споделените материали в него ще нараснат близо два пъти.

Всички ресурси, споделени във видео и фото библиотеката, могат да се използват с образователна и обучителна цел. Сайтът ще се стреми да повиши интереса и вниманието към родния туризъм и неговото многообразие, както и да обогати идеите за различни вълнуващи маршрути, непознати места и уикенд дестинации.

Всеки може да подкрепи www.tovae.bg като закупи копие от документалната поредица – националния каталог „Това е България“, на www.shop.tovae.bg. Средствата от продажбата ще бъдат вложени, за да се обогати библиотеката от изображения в сайта.

* * *

Повече информация за проекта www.tovae.bg:  

Виктор Димчев
Продуцент
Тел. 0898 55 95 35
e-mail: dimtchev@ttvi.bg

Автор:
Публикация:
25.05.2021 г. 17:32
Етикети:
образованиекаталог
документална поредица „Това е България“
www.tovae.bg
туристически онлайн каталог
Посетено:
796
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/32799-turisticheskiyat-onlayn-katalog-www-tovae-bg-startira-ofitsialno-na-nay-svetliya-balgarski-praznik-24-may