Проекти

Шофьори на камиони отново получават свободен достъп до 200 000 аудио и е-книги по случай 24 май

Инициативата “Един камион книги” се провежда за втора поредна година

Шофьори на камиони отново получават свободен достъп до 200 000 аудио и е-книги по случай 24 май

 

Шофьори на камиони отново получават свободен достъп до 200 000 аудио и е-книги по случай 24 май

100 български шофьори на камиони ще получат като подарък за 24 май едномесечен достъп до библиотека с над 200 000 аудио и електронни книги и аудио сериали. Инициативата “Един камион книги” се провежда за втора поредна година в отговор на нарастващия интерес на българските професионални водачи към слушането на литературни произведения и подкасти.

Допитване на организаторите от Transpress в социалните мрежи показа, че 60% от близо 400 анкетирани български камионджии слушат или биха слушали аудио книги. 58% от активно четящите и слушащи споделят, че годишно се запознават с над 10 литературни произведения. През последната година все по-популярни стават и подкастите. Сред предпочитаните от шофьорите заглавия са тези на историческа тематика, биографиите, трилърите и криминалетата, а все по-популярни стават и книгите за самоусъвършенстване. 

“Много хора продължават да се изненадват, че професионалните шофьори имат разнообразни интереси, включително и към книгите. Българите в тази професия вече са над 100 000 и е естествено сред тях да има различни личности с различни предпочитания. Ние уважаваме напълно избора на всеки един от тях, като желанието ни е само да предложим още една възможност за любопитните да направят нещо за себе си.”, обяснява Михаил Стоянов, Директор Човешки ресурси, Transpress. “Професионалните шофьори прекарват дълги часове и дни зад волана далече от дома, близките си и обичайните занимания. Аудио книгите могат да бъдат добра компания на пътя и по време на почивка, да ти помогнат да научиш нещо ново и дори да подобрят настроението ти.”, допълва той.

Ваучерите за едномесечен свободен достъп до библиотеката на Storytel с над 2000 аудиокниги и е-книги на български език и над 200 000 на английски език ще бъдат предоставени на първите 100 професионални шофьори, заявили желание на e-mail: marketing@transpress.bg. В кампанията могат да се включат всички желаещи с Категория С+E, като не е необходимо да са служители на Transpress. Мобилното приложение работи на стрийминг модел и ползването на аудиокнигите може лесно да стане и офлайн, като избрана аудиокнига може да се ползва без нужда от постоянна интернет връзка.

Специално за българските шофьори на камиони в рамките на второто издание на инициативата “Един камион книги” Storytel подготви селекция от 10 заглавия за дълъг път - произведения на Димитър Димов, Джеймс Клавел, Ашли Ванс, Карлос Руис Сафон, Андрю Мортън, Робин Шарма, Георги Мишев, Павел Вежинов, Ювал Ноа Харари и Михаил Вешим.

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
22.05.2021 г. 17:18
Етикети:
електронни книгишофьориStorytel24 майкампания
аудио сериали
аудио книги
Transpress
Инициатива “Един камион книги”
Посетено:
721
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/32784-shofyori-na-kamioni-otnovo-poluchavat-svoboden-dostap-do-200-000-audio-i-e-knigi-po-sluchay-24-may