Проекти

"Рефлектор" - аудио-визуален концерт

По идея и музика на Димитър и Нейко Бодурови

"Рефлектор" - аудио-визуален концерт

 

◊ ПОКАНА

"Рефлектор"

Аудио-визуален концерт


Представете си, че участвате във виртуална опера, в която главната роля е ваша.

A вашите мисли, думи, чувства са нашето либрето.

Споделете вашите рефлекции от пандемичната ситуация и станете част от нашия аудио-визуален проект, като ни изпратите видео с отговори на кратка анкета.

Премиера през август 2021
Радар Фестивал, Варна
 
По идея и музика на Димитър и Нейко Бодурови
 


В началото 2020-та светът бе разтърсен от вирусна пандемия, която безпрецедентно афектира живота ни на много нива. Вълни от разнородна медийна информация, неяснота относно произхода и същността на вируса, задължителната карантина причиниха объркване и страх у хората.

Пандемията ни раздели и отдалечи един от друг, както никога досега. Всеки от нас неминуемо преминава през различни, понякога доста крайни чувства и мисли, свързани със загуба на живот, работа и перспектива.

Именно тези рефлекции са обект на нашия проект.

Чрез кратка анкета бихме искали да акумулираме възможно най-много лични видеа с Вашите отговори. Именно тези видеа ще послужат за основа на нашия аудио-визуален проект, в който вие сте главните герои, а вашите истории - нашето либрето.

Интерактивния подход с публиката цели да не политизира съдържанието, или пък да създава дискусия, и ни най-малко да дава отговори за изход от ситуацията. Напротив, искаме да обърнем внимание на по-малко видимите ефекти от ситуацията, за които не се говори в новините, а именно емоционалното състояние и личното пространство. И чрез споделяне на палитрата от емоции,

Идеята за този проект се роди през лятото на 2020-та. И към днешна дата темата става все по-актуална. Братята Димитър и Нейко Бодурови композират и изпълняват музиката. Към тях на сцената ще се присъединят малка група музиканти, както и камерен струнен оркестър.

Премиерата ще се състои през лятото на 2021 г. в рамките на Радар Фестивал.

Проектът е финансиран по програма “Творчески инциативи" 2020 на Национален фонд "Култура".


www.reflector-project.com 

www.facebook.com/reflectorproject


 

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
15.03.2021 г. 13:46
Етикети:
Димитър Бодуровпроектмузика
Нейко Бодуров
виртуална опера
аудио-визуален концерт
"Рефлектор"
Посетено:
749
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/32441-reflektor-audio-vizualen-kontsert