Проекти

НВИМ с кампания "Нарисувай Коледа за героите в бяло"

Краен срок за участие - 18 декември 2020 г.

НВИМ с кампания "Нарисувай Коледа за героите в бяло"

 

◊ ПОКАНА

В месеца на един от най-светлите празници – Рождество Христово, Националният военноисторически музей (НВИМ) инициира кампанията „Нарисувай Коледа за героите в бяло“, насочена към децата, които ще творят за воините на нашето време – медицинските работници.

Идеята на кампанията е да увлече деца от всяка възраст със своя талант и енергия да нарисуват картина на Коледна тема, която да зарадва медиците, които няма да са със своите близки на празника. Като институция, която съхранява паметта за героите на нашето минало, екипът на НВИМ реши да изпрати тази година с поглед към героите на нашето време – медиците, които всеки ден ни предоставят примери за силата на духа, и децата, в чиито очи виждаме надеждата за бъдещето. В периода, в който малчуганите са извън класните стаи, далеч от приятелите си и имат време за любимо занимание, като това да рисуват, екипът ни им предлага възможност да направят добро и да стоплят нечие сърце и самите те да станат герои за някой друг.

Всяко дете, което иска да стане част от кампанията „Нарисувай Коледа за героите в бяло“ и да сътвори своето Коледно чудо в картини, може да направи това, като изпрати своята рисунка на Коледна тема под формата на снимка до 18 декември 2020 г. на електронната поща на НВИМ – nvim.pr@gmail.com, или като съобщение във Facebook страницата на Музея. Няма ограничение за възрастта на децата, които могат да участват, трябват само желание, бял лист хартия, моливи, боички и да посочат своето собствено (първо) име, години и в кой град живеят.

Събраните детски рисунки ще бъдат представени в онлайн изложба на сайта на НВИМ и в профилите на Музея в социалните мрежи. В навечерието на Коледа картините ще бъдат предадени на медиците на първа линия.

           

Автор: НВИМ
05.12.2020 г. 14:16
Посетено: 708
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/32066-nvim-s-kampaniya-narisuvay-koleda-za-geroite-v-byalo