Проекти

Онлайн Академия за жени предприемачи стартира в Нов български университет

36 дами от цялата страна ще се обучават как да развият проектите си и да ги превърнат в реалност

Онлайн Академия за жени предприемачи стартира в Нов български университет

 

◊ СЪБИТИЕТО

Онлайн Академия за жени предприемачи стартира в Нов български университет.

В официалното откриване се включи Н. Пр. Херо Мустафа, посланик на САЩ в България, която приветства участничките на живо, през обучителната платформа на НБУ. „Мечтайте с размах! Постигайте целите си и се целете още по-високо!“, призова посланик Мустафа.

Това послание стигна до 36 дами от цялата страна с идеи за собствен бизнес, които в продължение на четири месеца ще се обучават напълно безплатно как да развият проектите си и да ги превърнат в реалност. Техни ментори ще бъдат водещи преподаватели от Нов български университет и представители на бизнеса.

„Ние виждаме потенциал сред всички кандидатки. И това ни дава надежда, че жените по света могат да просперират. Защото, когато жените се развиват, се развива и семейството, обществото, и цялата страна.“, сподели пред бъдещите бизнес дами посланик Херо Мустафа.

Академията за жени предприемачи в НБУ се радва на огромен интерес. Над 300 дами от цялата страна изпратиха кандидатурите си, от тях журито избра 36.

Създаване на център за борба с хазартни зависимости в Благоевград, информационна платформа за намаляване на отпадъците, лаборатория за ин витро култивиране и микроразмножаване на медицински и лечебни растения, създаване на модерно читалище във Варна. Това са само част от идеите,  които ще търсят своята реализация в Академията.

През следващите месеци участничките ще се обучават как да създадат своите бизнес планове, как да набират капитал и да ценообразуват продуктите и услугите си, как да създават потребности за предлаганото от тях и да комуникират с пазара, как да се свързват с мрежи на успешни собственици на бизнес и т.н.

На финала две от участничките в Академията за жени предприемачи в НБУ ще получат начален капитал за реализиране на идеята си.

Инициативата AWE (Academy for Women Entrepreneurs / Академия за жени предприемачи) към Държавния департамент на САЩ е ръководена от Белия дом и се реализира в партньорство с Посолството на САЩ в България.

Целта й е отключване, подкрепа и развитие на икономическия потенциал на жените от различни точки на света, посредством разработване на собствен бизнес със стойност за обществото. А идеята е до 2025 година инициативата да достигне до 50 млн дами чрез насърчаване на благоприятна среда за участието на жените в икономиката и бизнеса.

 

Автор: НБУ
01.12.2020 г. 14:18
Посетено: 184
Етикети: проект, откриване, Нов български университет, НБУ, Инициатива AWE, Онлайн Академия за жени
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/32053-onlayn-akademiya-za-zheni-predpriemachi-startira-v-nov-balgarski-universitet