Проекти

Преди старта на учебната година: "Купи 1 книга. Дари я на своето училище!"

Закриващ уикенд на столичната „Алея на книгата” - 11,12 и 13 септември 2020

Преди старта на учебната година: "Купи 1 книга. Дари я на своето училище!"

 

◊ КАМПАНИЯ "КУПИ 1 КНИГА. ДАРИ Я НА СВОЕТО УЧИЛИЩЕ"

Осмото издание на най-мащабната „Алея на книгата” - София е към своя край, а от старта на новата учебна година ни делят броени дни. Годината е по-различна, по-различен ще е и първият учебен ден - зависи от всички нас да го превърнем в специален и по-запомнящ се. Асоциация „Българска книга” призовава децата и техните родители да купят нова книга, която да дарят на своето училище. Идеалното място за това е закриващият уикенд (11,12 и 13 септември) на столичната „Алея на книгата”, която тази година е дълга цял километър.

Близо 100 издатели и книготърговци очакват посетителите с разнообразни книжни изкушения и вълнуващи литературни срещи всеки ден в рамките на Културната програма на Литературния кът на изложението. Сред събитията са срещи с автограф с авторите Александра Георгиева, Бойка Асиова, Виктор Самуилов, Владо Даверов, Гергана Лаптева, Георги Господинов, Десислава Йорданова, Димитър Петров - Регин, Димитър Тонин, Добри Божилов, Жени Костадинова, Патрик Георгиев, Юлия Дивизиева и представянията на книгите „Братовчедката на Зорбас” от Рене Карабаш, „Имитация на кошмар” от Ана Бландиана, „Опитът на един глупак” от Норбеков, „Кодът на Бабуши”, „Писмо в небето”, „Лавър” от Евгений Водолазкин, „Граждани на Космоса”, „Изкуство по време на пандемия”.

Работното време на Алеята е всеки ден от 10:00 до 20:00 часа и до 19:00 в закриващия неделен ден, 13 септември. Достъпът до всички събития е свободен.

Превърнете се в посланик на четенето, споделете любимите си книги с приятели и съученици. Включете се в кампанията „Купи 1 книга. Дари я на своето училище!”. Нека заедно превърнем книгите в символ на началото на новата учебна година и в знак за любовта ни към четенето.

Кампанията „Купи 1 книга. Дари я на своето училище“ ще допринесе за обогатяване на училищните библиотеки с нови заглавия, а също така и за създаване на класни библиотеки, което е в унисон с политиката на Министерството за подобряване на образователната и библиотечна среда в училищата.


* * *

Следете събитието „Алея на книгата" - София във Facebook: https://www.facebook.com/events/351165462953318

Следете събитието „Купи 1 книга. Дари я на своето училище" във Facebook: https://www.facebook.com/events/1751184051724990/

 „Алея на книгата“ - София е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г. 

Организатор: Асоциация „Българска книга”

 

Автор: Асоциация „Българска книга“
11.09.2020 г. 12:15
Посетено: 745
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/31659-predi-starta-na-uchebnata-godina-kupi-1-kniga-dari-ya-na-svoeto-uchilishte