Проекти

Учени и студенти от НБУ изследват чува ли се гласът на младите при вземането на решения

Инициатива "Диалог за себе си"

Учени и студенти от НБУ изследват чува ли се гласът на младите при вземането на решения

 

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Над 60% от българските младежи се чувстват неподкрепени и рано започват да вредят на себе си, сочи изследване на Световната здравна организация. По този показател страната ни се нарежда на последно място в Европа.

Тези данни провокират изследователи и студенти от „Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца“ към Нов български университет да създадат инициативата „Диалог за себе си“. Целта на проекта е да проучи каква част от младите хора на възраст между 18 и 25 години не усещат подкрепа на идеите си, какво им липсва, чува ли се гласът им при взимането на сериозни „възрастни“ решения.

Първата фаза от проучването, наречена „Какво значи подкрепа и има ли почва у нас?“ ще се проведе под формата на диалог в групи от 10 души.

Всеки младеж на възраст между 18 и 25 г., който проявява интерес, може да се включи, чрез попълване на регистрационен формуляр: https://forms.gle/oD1ndNd1FJnLqQh2A.

Предвидени са две срещи на живо и една онлайн дискусия. Първата сесия ще бъде на 30 юли (четвъртък).

За всеки участник е предвиден сертификат за участие в изследователския проект, а сформиралите се в хода на дискусиите групи сами ще изберат как да продължат тази инициатива и как да я използват, за да се постигне промяна — младите хора да се чувстват по-подкрепени.

Ноу-хау център е изследователска и консултантска организация в Нов български университет, която провежда изследвания, свързани с детското благосъстояние, като системно включва в тях деца, млади хора, родители и професионалисти, за да чуе опита и препоръките им.

Повече за инициативата може да научите от тук: https://knowhowcentre.nbu.bg/dialog-za-sebe-si-chast-1/

 

Автор:
НБУ
Публикация:
28.07.2020 г. 13:28
Посетено:
725
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/31504-ucheni-i-studenti-ot-nbu-izsledvat-chuva-li-se-glasat-na-mladite-pri-vzemaneto-na-resheniya