Проекти

Единадесети майсторски клас на Людмил Ангелов в НБУ през месец юли

Галаконцерт на най-добрите участници в класа - 25 юли, Камерна зала „България“

Единадесети майсторски клас на Людмил Ангелов в НБУ през месец юли

 

◊ СЪБИТИЕТО

Единадесетото издание на майсторския клас на Людмил Ангелов „Големите пианисти-композитори” ще се проведе в Нов български университет от 15 до 25 юли.

Право на участие имат изпълнители с музикално образование или особени творчески постижения на възраст между 14 и 30 години.

Кандидатите за участие в майсторския клас могат да се регистрират онлайн на официалния сайт на университета  www.nbu.bg до 10 юли. Прослушването ще се проведе на 15 юли в Нов български университет, а най-добрите участници в класа ще участват в Галаконцерт на 25 юли в Камерна зала „България“.

Някои от младите изпълнители, показали изключително майсторство по време на обучението, ще получат възможността да участват в концерти през новия музикален сезон в рамките на престижните фестивали „Пиано Екстраваганца“ и „Софийски музикални седмици“, а други ще получат като награда възможността да продължат своето обучение при Маестрото в Нов български университет.

Много от участниците в майсторските класове на професор Людмил Ангелов са лауреати на национални и международни конкурси, градят своите успешни кариери в клавирната музика, а трима от тях са носители на титлата „Млад музикант на годината“. През 2012 година една от възпитаничките на проф. Ангелов - Констанца Дюлгерова печели „Музикант на годината“ в категория „Дебют“. В момента младата пианистка учи в Университета по музика и сценични изкуства във Виена. Емануил Иванов е носител на първа награда на световния клавирен конкурс „Феручо Бузони“ и става „Млад музикант на годината“ за 2019. Мария Десислава Стойчева също е носител на отличието „Млад музикант на годината“ за 2015, а през 2019 печели първа и специална награда от международния конкурс „Панчо Владигеров“ в Шумен.

Людмил Ангелов е почетен професор на НБУ и един от най-добрите изпълнители на Шопен в света. Виртуозните му концерти се излъчват от радио и телевизионни канали в Европа, Азия и Северна Америка. Той е член-кореспондент на Кралската академия за изящни изкуства в Толедо, Испания, а също основател и артистичен директор на известния български фестивал „Пиано Екстраваганца“.

 

Автор:
НБУ
Публикация:
11.06.2020 г. 11:34
Посетено:
969
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/31294-edinadeseti-maystorski-klas-na-lyudmil-angelov-v-nbu-prez-mesets-yuli