Проекти

"До последен зъб" - първият български онлайн литературен сериал разказва за Корона Апокалипсиса

Автор на проекта е Тео Чепилов

"До последен зъб" - първият български онлайн литературен сериал разказва за Корона Апокалипсиса

 

◊ СЪБИТИЕТО

Стартира онлайн проектът "До последен зъб" - пост-апокалиптичен роман на серии, чието действие се развива в София през 2020, малко след началото на Епидемията. Всяка неделя вечер нова глава от книгата ще се публикува в Интернет на сайта doposledenzub.com като към текста всеки епизод е визуализиран с черно-бели комиксови илюстрации. 

"До последен зъб" е представен със следното описание: „Никой не знае какво се случва със света, но нещата видимо не отиват на добре. Няколко изгубени души са случайните оцелели, които бродят немили, недраги и безкрайно изплашени по улици, покрити с трупове и обитавани от уродливи същества. Смъртта дебне иззад всеки ъгъл. Няма място за шеги, но въпреки това, типично по български, те се смеят. Дали това е началото на края или краят вече е дошъл? Ще изгрее ли светлина, ако продължат да пълзят през тунела? Всяка следваща седмица, ще разкриваме малко по малко историята. Глава по глава, епизод по епизод и така... до последен зъб!". 

Автор на "До последен зъб" е Тео Чепилов, преди години нашумял с култовите градски истории в книгата "Ситуация след ситуация", който също така е един от създателите на „Под прикритие“, "Домашен арест" и "Дъвка за балончета".

"До последен зъб" се роди в главата ми като мрачна фантазия тип най-лош възможен сценарий.", разказва Тео, „Крайният резултат е микс от няколко западни сай-фай жанра в нещо родно и уникално. Не е сайбър пънк - това е панелен пънк!". 

Продуцент на онлайн проекта е Кирил Христов, а илюстрациите са дело на Стефан Стоев. 

Всеки епизод се публикува в неделя точно в 20:00 на сайта doposledenzub.com

FB: https://www.facebook.com/doposledenzub/ 


 

Автор:
Публикация:
11.05.2020 г. 13:47
Посетено:
1051
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/31196-do-posleden-zab-parviyat-balgarski-onlayn-literaturen-serial-razkazva-za-korona-apokalipsisa