Проекти

Пресъздайте живи картини по произведения на български художници

Предизвикателство по време на карантина

Пресъздайте живи картини по произведения на български художници

 

◊ ПОКАНА

Пресъздайте живи картини по произведения на български художници

Фондация "Изиарт" и Музеят на хумора и сатирата в Габрово ви провокират да участвате в предизвикателството да се пресъздават вкъщи, с подръчни материали, живи картини - интерпретации на известни и по-малко известни произведения на български художници. 

Голямата кауза на инициативата е да активизира интереса към творчеството както на класици, така и на съвременни български творци, а и към българското изкуство като цяло.

Два пъти в седмицата ще ви задаваме нов автор и ще очакваме вашите визуални интерпретации на неговите творби. Споделете ги заедно със снимка на оригиналната творба на художника.

Точно преди Великден ви предизвикваме да пресъздадете творби не на един, а на двама художници – Захарий  Зограф и Николай Павлович.

Най-добрите произведения ще бъдат представени в изложба в Музея на хумора и сатирата – първо онлайн, а след това и в залите му, когато сме готови да посрещнем публика.

Селекцията ще се извърши според събралите най-много лайкове „картини“.

Очакваме вашите шедьоври!!!

Всеки е творец! Покажете своя стил.  

 

Правила:

1. За да публикуваме вашите версии на картини на известни българки художници, зададени на фейсбук страниците на Изиарт и страницата и групата на Музея на хумора и сатирата, изпращайте изображенията във формат JPG, с минимален размер 3 МВ и резолюция поне 300 точки на адрес covidbgart@gmail.bg. Те ще бъдат запазени и за бъдещата изложба в залите на Музея на хумора и сатирата в Габрово.

2. Не забравяйте да поставите оригинала с името на автора и заглавието. Без това предложенията се отхвърлят. Не изпращайте екранни снимки.

3. Не се допускат публикации и коментари, които нарушават човешкото достойнство.

4. Наясно сме за съществуването на подобни проекти и не твърдим, че сме уникални. За да откривате и споделяте най-добрите интерпретации, всички пресъздадени картини ще бъдат публикувани с хаштаг #isolationbulgaria #covidbgartclassics 

 

Автор: Музей на хумора и сатирата, Габрово
16.04.2020 г. 15:21
Посетено: 1684
Етикети: предизвикателство, Габрово, Музей на хумора и сатирата, произведения на български художници, живи картини, Фондация "Изиарт"
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/31136-presazdayte-zhivi-kartini-po-proizvedeniya-na-balgarski-hudozhnitsi