Проекти

Първи брой на "Сами заедно"

Произведения от Виргиния Захариева, Емил Андреев, Рана Дасгупта, Филип Греъм

Първи брой на "Сами заедно"

 

◊ САМИ ЗАЕДНО #1

Скъпи приятели,

На 20 март 2020 г. поканихме участниците в Созополските семинари да се включат в инициативата Сами заедно, която ще събира литературни произведения, написани в усамотението на домовете на нашите автори по време на карантината, в опит да се свържем помежду си и да пренесем магията и духа на семинарите, които за първи път от тринадесет бяхме принудени да отменим.

Обърнахме се към писатели от пет различни континента да погледнат през прозорците на своите кабинети, буквално и метафорично, и да споделят литературното си въображение. Снимката от всеки писателски прозорец служи като вход към литературното произведение, предоставено в отговор на поканата ни.

Проектът ще завърши на 28 май и ще представи по четири текста на брой по реда на получаването им и на езика, на който са ни предоставени от авторите.

Първият брой на Сами заедно представя:

Виргиния Захариева (На български)

Емил Андреев (На български)

Рана Дасгупта (На английски)

Филип Греъм (На английски) 

В брой #2 очаквайте Георги Господинов от Берлин, Джон Фрийман от Ню Йорк, Йосип Новакович от Монреал и Надя Радулова от София.

 

Приятно четене и бъдете здрави! 

Автор: Фондация "Елизабет Костова"
16.04.2020 г. 13:32
Посетено: 787
Етикети: Филип Греъм, Рана Дасгупта, Емил Андреев, Виргиния Захариева, инициатива, Фондация "Елизабет Костова", Сами Заедно, Созополски семинари по творческо писане 2020
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/31131-parvi-broy-na-sami-zaedno