Проекти

В Страстната седмица художникът Павел Митков рисува Седемте рилски езера

До 19 април аудиторията може да наблюдава на живо създаването на картините

В Страстната седмица художникът Павел Митков рисува Седемте рилски езера

 

◊ ПОКАНА

По време на Страстната седмица художникът Павел Митков рисува Духовния символ на България - Седемте рилски езера. Всеки един от дните той ще изкачва аудиторията си по маршрута от най-ниското към най-високото езеро.

Кампанията стартира в понеделник с Долното езеро, като над 11 хиляди души се включиха на живо при завършването на картината. Митков ще продължи да пресъздава последователно всяко едно от езерата до Великден.

“Този проект е един духовен път на пречистване и своеобразен мой начин да почета празника, страданията на Исус Христос, както и да представя една своеобразна разходка до Рилските езера, чрез изкуството”, сподели Павел Митков за идеята.

Всички 7 платна, на които ще бъдат нарисувани езерата са с размери 250/200. Хората ще могат да следят процеса на живо в сайта - mitkov.com, а всяка вечер на живо във фейсбук страницата на художника, той ще я довършва и подписва пред зрителите.

Импулсът за рисуване на езерата точно в Страстната седмица в този по-различен за всички ни Великден не е случаен. Сега повече от всякога имаме нужда от пречистване, а Рилските езера имат необикновена сила. Всяко от тях отговаря на определена чакра в човешкото тяло и е свързано с общата световна вибрация.

„Преживявайки рисуването на езерата, ние ще преживеем и Планината Рила - едно от свещените и енергийни места в България - място за повдигане на мисълта, за размишление, за проява на любовта, за молитва“, посочва още Митков.

Всяка вечер до 19 април аудиторията ще може да съпреживее завършването на всяка една картина във фейсбук страницата на Павел Митков или да наблюдава цялостно процеса на създаване на платната в сайта - mitkov.com

Автор:
Публикация:
14.04.2020 г. 15:02
Посетено:
1136
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/31124-v-strastnata-sedmitsa-hudozhnikat-pavel-mitkov-risuva-sedemte-rilski-ezera