Проекти

“Аз чета” и “Читател” стартират предизвикателството “30 дни в книги”

Книжен април с читателско предизвикателство

“Аз чета” и “Читател” стартират предизвикателството “30 дни в книги”

 

◊ 30 ДНИ В КНИГИ

"Аз чета" и "Читател" стартират читателско предизвикателство "30 дни в книги" в социалните мрежи. Всеки ден последователите на двата сайта ще си припомнят любима книга и ще отговарят на забавен въпрос, свързан с литературата и читателските им навици. Част от предизвикателството е да тагнете свой приятел, известна личност или дори непознат и така да направите четенето споделено изживяване с хаштага #30дникниги.

В първите дни на извънредното положение търсех подкрепа, вдъхновение и успокоение именно между страниците и не спирах да чета. В същото време социалните мрежи преливаха от тревога и хейт. Исках да кажа - спрете се, вземете книга, така няма да ни се получи, но шумът беше прекалено голям. А после се сетих за първото книжно предизвикателство, което направихме с екипа на "Аз чета" и което ни се получи страшно истинско и вдъхновяващо. Защо да не го направим и сега? Създател съм на сайта "Читател" и ми звучи много логично точно тези две мои любими книжни медии да се обединят и да променят темите на деня", казва Анастасия Карнаух.

Сред въпросите, които очакват осмелилите да се включат в предизвикателството, са класическите за всеки книголюбител откровения като "Книгата, с която се научих да чета" и "Книгата, която искам да ми подарят", но и по-провокативни признания като "Книгата, която откраднах" и "Книга, с чийто автор искам да изляза на среща".

"#30дникниги не е само част от кампанията #ВкъщиСъмИЧета. Нека покрай извънредната ситуация не забравяме, че април започва и завършва с два важни за книгите и четенето дни - Международният ден на детската книга и Световният ден на книгата и авторското право. В този икономически предизвикателен за книгоиздаването период е важно да говорим за книги повече от всякога. Но също така е важно да не забравяме да се забавляваме и просто да се радваме на споделенето читателско преживяване", казва Милена Ташева от "Аз чета".

#30дникниги започва днес - следете страниците на "Аз чета" и "Читател" във Facebook и ги последвайте в Instagram тук и тук. Не забравяйте да използвате хаштага #30дникниги и да тагнете приятели, за да се включат и те.

 

Автор: Организаторите
01.04.2020 г. 15:18
Посетено: 945
Етикети: кампания, "Аз чета", четене, книги, "Читател", "30 дни в книги", читателско предизвикателство
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/31080-az-cheta-i-chitatel-startirat-predizvikatelstvoto-30-dni-v-knigi