Проекти

Да учим заедно: Министерството на образованието и науката и Българското национално радио със съвместни уроци по музика

В помощ на учениците от всички класове в общообразователните училища

◊ ДА УЧИМ ЗАЕДНО

Скъпи ученици, учители, радетели на музикалното образование в България,

Министерството на образованието и науката (МОН) и Българското национално радио (БНР) обединиха своите усилия да подготвят, осъществят и разпространят подкаст уроци по музика в помощ на учениците от всички класове в общообразователните училища.

Епизодите са подготвени от учители по музика от български училища и са публикувани на интернет сайта на БНР. Материалите съответстват на учебните програми за всички класове, като първите три са насочени към учениците от 1. до 3. клас.

В подготовката на този проект преподавателите от училищата са работили заедно с музикалните редактори на Българското национално радио, които са подбрали от фонотеката на БНР най-подходящите музикални примери за всеки от уроците.

От материалите могат да се възползват всички ученици, които в момента са в дистанционно обучение. Подкасти-уроците са подходящи и за всички слушатели на БНР, които искат да си припомнят интересни факти от света на музиката.  

Очакваме Ви в подкаст-зоната на www.bnr.bg или на адрес:

https://soundcloud.com/bnrpodcasts/sets/nuesg4wqtt5v

 

Автор:
БНР
Публикация:
30.03.2020 г. 16:09
Етикети:
дистанционно обучениеподкастБългарско национално радиоБНР
уроци по музика
Министерство на образованието и науката
Посетено:
853
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/31071-da-uchim-zaedno-ministerstvoto-na-obrazovanieto-i-naukata-i-balgarskoto-natsionalno-radio-sas-savmestni-urotsi-po-muzika