Проекти

„Коледна празнична обредност” - безплатни занимания за ученици в Националния етнографски музей

Събитията са част от проекта „Образование с наука“

„Коледна празнична обредност” - безплатни занимания за ученици в Националния етнографски музей

 

◊ ПОКАНА

От 18 до 20 декември 2019 г. в Образователния център на Националния етнографски музей ще се проведат занимания с ученически групи по проект „Образование с наука” на тема „Коледна празнична обредност”.

Заниманията протичат в рамките на 1 астрономически час и са бeзплатни за учениците и техните преподаватели. Заниманията започват от 10 ч. и завършват в 16.00 ч.

Ако искате да научите как предците ни в селата са се подготвяли за Бъдни вечер, как се е посрещала Коледа в стара София, кога са се появили елхите, как се е променила днешната ни празнична трапеза, каква е разликата между „Малката” и „Голямата” Коледа и любопитни други факти, не се колебайте да ни посетите! А след интересния ни разказ, ще можете да се научите как да помогнете у дома с декорацията на хлябовете за Бъдни вечер и да изработите своя пощенска картичка за близките.

Необходимо е предварително записване на тел. 0879 807 947 в часовете 10-17 ч.

* * *

Програма „Образование с наука“ си поставя за цел да подобри информираността и достъпа на учениците, учителите и работещите в сферата на образованието до институтите и музеите на БАН. Въвеждането на иновативни практики и методи в обучението е от първостепенна важност и ще предостави възможност на българските учени, работещи в Академията, да споделят своя опит и да предизвикат у учениците интерес към науката.

За повече информация: https://educationwithscience.online/

Автор:
ИЕФЕМ БАН
Публикация:
11.12.2019 г. 16:13
Етикети:
ИЕФЕМ БАННационален етнографски музей
Коледна празнична обредност
Безплатни занимания
проект „Образование с наука“
Посетено:
856
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/30646-koledna-praznichna-obrednost-bezplatni-zanimaniya-za-uchenitsi-v-natsionalniya-etnografski-muzey